Ραντεβού τον Σεπτέμβριο δίνουν όσοι υποψήφιοι δεν κατάφεραν, κυρίως για λόγους υγείας, να καθίσουν στα θρανία των εξεταστικών κέντρων στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια θα γίνουν από τη Δευτέρα 4 ως το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και για τα ΕΠΑΛ από 11 ως 18 του μήνα.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα περισσότερα μαθήματα απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά, για τα Γενικά Λύκεια, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου οι υποψήφιοι εξετάζονται στη Νέα Ελληνική Γλώσσα, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στα Αρχαία Ελληνικά και τα Μαθηματικά, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στην Ιστορία, τη Φυσική, την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στα Λατινικά, τη Χημεία και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στη Βιολογία (θετικών σπουδών και γενικής παιδείας) και, τέλος, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και την Ιστορία.

Ακολουθούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, στις 11 Σεπτεμβρίου στα Αγγλικά, στις 12 του μήνα στο Ελεύθερο Σχέδιο, στις 13 του μήνα στο Γραμμικό Σχέδιο, στις 14 στα Γαλλικά, στις 15 στην Αρμονία, στις 16 στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και τα Ισπανικά και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στα Γερμανικά και τα Ιταλικά.

Ως προθεσμία διεξαγωγής επαναληπτικής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων ΓΕΛ για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2017-18 ορίζεται το διάστημα από την Πέμπτη 14 μέχρι και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Όσο αφορά στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου οι εξετάσεις ξεκινούν με την Ελληνική Γλώσσα, ακολουθούν στις 20 του μήνα τα Μαθηματικά, στις 21 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα Στοιχεία Ανατομίας- Φυσιολογίας ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, την Παρασκευή 22 του μήνα τα Ψηφιακά Συστήματα, ο Προγραμματισμός Υπολογιστών, η Μεταφορά Φορτίων, η Οικοδομική. Το Σάββατο 23 του μήνα, οι υποψήφιοι εξετάζονται στα μαθήματα Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ), Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών, Υγιεινή, Ηλεκτροτεχνία, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου δίνονται τα μαθήματα Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ηλεκτρικές Μηχανές, Δεντροκομία, Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού. Τέλος, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου οι εξετάσεις ολοκληρώνονται με τα μαθήματα Δίκτυα Υπολογιστών, Τεχνολογία Δικτύων και Επικοινωνιών, Καλλιέργεια Ανθοκομικών Φυτών, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.