O Γιώργος Τουντζάρης θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση της ΛίγκαςO Γιώργος Τουντζάρης θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση της Λίγκας

Στα γραφεία της Β’ Εθνικής όπου σήμερα στις 3μμ θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Λίγκας είναι στραμμένα τα βλέμματα του Εργοτέλη.

Οι “κιτρινόμαυροι” θα βρίσκονται σήμερα στην συνεδρίαση όπου θα εκπροσωπηθούν από τον Γιώργο Τουντζάρη και περιμένουν με ενδιαφέρον τις αποφάσεις που θα ληφθούν αναφορικά με το πρωτάθλημα. Στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο δουλεύουν ήδη για την επόμενη μέρα, ωστόσο σημαντικό ρόλο στις κινήσεις που θα γίνουν θα παίξουν και οι αποφάσεις για την προκήρυξη, την κλήρωση και την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος. Τυπικά ο Εργοτέλης είναι έτοιμος καθώς κατέθεσε τη δήλωση συμμετοχής, ουσιαστικά όμως τώρα ξεκινάει η διαδικασία για το χτίσιμο της νέας ομάδας, με τον σχεδιασμό να γίνεται σε Ελλάδα και Βέλγιο.

Ο Μαγκέντ Σαμί βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στο Βέλγιο όπου έχει επαφές με παίκτες της Λιρς τους οποίους θα προσπαθήσει να φέρει στην Ελλάδα για να παίξουν με την φανέλα του Εργοτέλη. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 3-4 παίκτες από την βελγική ομάδα και μέσα σε αυτούς δεν αποκλείεται να είναι και ο 20χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός Κυριάκος Μαζουλουξής. Είναι πολύ πιθανό πάντως ο κ. Σαμί να φέρει στον Εργοτέλη παίκτες και από την ομάδα του στην Αίγυπτο την «Γουάντι Ντέγκλα». Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παίκτες που είναι Αιγύπτιοι δεν είναι μεγάλοι στην ηλικία, αλλά έχουν την ποιότητα και μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Επαφές μεταγραφικού περιεχομένου γίνονται και στην Ελλάδα τόσο με παίκτες που ανήκαν πέρυσι στην ομάδα και αποχώρησαν πρόσφατα όσο και με άλλους που έχουν την εμπειρία της κατηγορίας. Όλα αυτά θα μπουν σε μια σειρά από την ερχόμενη εβδομάδα και αφού έχει ξεκαθαρίσει πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα του προπονητή. Στην Ελλάδα το χειρίζεται ο κ. Τουντζάρης, ο οποίος έχει στα χέρια του και μελετά πολλές περιπτώσεις από τις οποίες υπάρχουν σίγουρα κάποιες που ξεχωρίζουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Εργοτέλη έχουν προταθεί όλοι σχεδόν οι Έλληνες προπονητές οι οποίοι είναι άνεργοι, ωστόσο μόνο κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτές που απασχολούν πραγματικά τους “κιτρινόμαυρους”. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ονόματα που είναι στην κορυφή της λίστας από την ελληνική αγορά είναι των Χριστόπουλου, Βοσνιάδη, Αμανατίδη, Ντόστανιτς, Κωστένογλου, Αναστόπουλου που είναι προπονητές με εμπειρία και με γνώση της κατηγορίας. Επαφές έχουν ήδη αρχίσει με κάποιους από αυτούς, αλλά στην τελική ευθεία το θέμα του προπονητή θα μπει από την ερχόμενη εβδομάδα. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή γράψαμε ότι οι νέοι επενδυτές δεν έχουν βγάλει από το μυαλό τους το ενδεχόμενο ο Εργοτέλης να ξεκινήσει με ξένο προπονητή τη νέα εποχή αν και αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι ότι η επιλογή από την Ελλάδα θα προσαρμοστεί πιο εύκολα.

Οι εξελίξεις στον Εργοτέλη αναμένεται να δρομολογηθούν από την ερχόμενη Δευτέρα μετά την επιστροφή του Μαγκέτ και του Ναντίμ Σαμί από το εξωτερικό, αλλά και του Έλληνα εκπροσώπου τους κ. Τουντζάρη ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και πέρα από τα μεταγραφικά ασχολείται και με τις διαδικασίες για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ.



Νέα γραφεία

Οι νέοι επενδυτές, παράλληλα με όλες τις άλλες δραστηριότητες, βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης ενός πολυχώρου για να στεγάσουν τα γραφεία της νέας ΠΑΕ, καθώς κρίνουν ότι το “Μαρτινέγκο” δεν επαρκεί για να στεγάσει τις ανάγκες της εταιρείας.