Για το πρώτο δυνατό φιλικό ετοιμάζεται ο ΑΟΤ που το Σάββατο αντιμετωπίζει τον ΠΟΑ στο Ατσαλένιο.

Το πρώτο φιλικό είναι και ένα κρας τεστ για την ομάδα της Μεσαράς, καθώς αντιμετωπίζει μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας, που, επίσης, δίνει το πρώτο της φιλικό τεστ.

Αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα λόγω του θέματος με τις οφειλές στην ΕΠΟ, ο ΕΓΟΗ ενισχύθηκε με δυο ακόμα μεταγραφές ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α2 ΕΠΣΗ.

Η ομάδα της Βαγιάς απέκτησε τον Δημήτρη Ζάταρα από την Αγία Βαρβάρα και τον Κλέντι Λικάι από τις Γούβες, για να ενισχύσουν την προσπάθεια, εφόσον ο σύλλογος φυσικά πάρει μέρος κανονικά στο πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο θέμα των χρεών, ο ΕΓΟΗ κινδυνεύει να μείνει εκτός πρωταθλημάτων για τη σεζόν 2017-18, καθώς το ποσό που οφείλει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ξεπερνάει τις 10.000 ευρώ.

Στο Λίντο επιστρέφει ο Νίκος Τζανάκης. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνιζόταν στην Αγία Βαρβάρα, με 21 συμμετοχές, επέστρεψε στο Λίντο για να βοηθήσει την ομάδα του Μάριου Σηφάκη στην Α2 κατηγορία. Στο μεταξύ την ερχόμενη Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Λίντο και παράλληλα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. του σωματείου σύμφωνα με το καταστατικό.