Σε ισχύ βρίσκεται ήδη ο μεταγραφικός μηχανισμός, και στον Εργοτέλη είναι πολύ κοντά στο να ανακοινώσουν τις πρώτες προσθήκες στο ρόστερ.

Οι άνθρωποι της ομάδας που έχουν αναλάβει το κομμάτι που αφορά τους Έλληνες παίκτες έχουν ξεκινήσει τις επαφές τους με προτεραιότητα σε παίκτες που έπαιζαν και πέρυσι στην ομάδα, και μετά την λύση της συνεργασίας τους παραμένουν ελεύθεροι. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Μάρκος Βελλίνης, Χρήστος Μπάτζιος και Χρήστος Νιάρος, τους οποίους ο Εργοτέλης θέλει να κρατήσει στο ρόστερ και ήδη έχει συζητήσει μαζί τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η περίπτωση του Βελλίνη είναι σε καλό δρόμο, ενώ καλές πιθανότητες έχουν και οι άλλες δύο. Στον Εργοτέλη ήθελαν από την περσινή ομάδα και τον Μανώλη Νικολακάκη, αλλά δεν πρόλαβαν καθώς ο παίκτης έκλεισε σε ομάδα του εξωτερικού. Πέρα από τους παίκτες που ήταν πέρυσι στην ομάδα, ο Εργοτέλης κοιτάζει και άλλες περιπτώσεις με κριτήριο την εμπειρία και το κίνητρο και μία από αυτές είναι ο Μανόλης Ροβίθης. Ο 24χρονος Ηρακλειώτης, πρώην παίκτης του ΟΦΗ, αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου στην Σπάρτη απ’ την οποία αποτελεί ήδη παρελθόν και είναι έτοιμος να επιστρέψει στο Ηράκλειο αυτή τη φορά για τον Εργοτέλη. Το φλερτ Εργοτέλη-Ροβίθη κρατά από πέρυσι και όπως όλα δείχνουν ο γάμος είναι πολύ πιθανό να γίνει τώρα. Το κομμάτι αυτό των Ελλήνων παικτών απαιτεί πολύ δουλειά, καθώς αναμένεται να γίνουν τουλάχιστον 15 μεταγραφές από την ελληνική αγορά. Τις επόμενες μέρες, πιθανότατα από την ερχόμενη εβδομάδα, θα έρθουν και οι πρώτες ανακοινώσεις μιας και οι μεταγραφές πρέπει να επικυρωθούν και από τους νέους επενδυτές.

Το θέμα του προπονητή θα εξεταστεί από τους νέους επενδυτές και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Αυτό που λένε στον Εργοτέλη είναι ότι θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες για να βρεθεί Έλληνας τεχνικός που θα προσαρμοστεί πιο εύκολα στις απαιτήσεις της κατηγορίας, κι αν δεν βρεθεί θα στραφεί στην ξένη αγορά. Ωστόσο το ζήτημα αυτό θα μπει στην τελική ευθεία από την επόμενη εβδομάδα με την επιστροφή του Μαγκέντ Σαμί.

Την ίδια ώρα οι κιτρινόμαυροι σχεδιάζουν και το πλάνο της προετοιμασίας, η έναρξη της οποίας θα εξαρτηθεί από το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Στην σκέψη πάντως των νέων ιδιοκτητών της ΠΑΕ είναι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας να γίνει στο Βέλγιο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις ημερομηνίες.

Από κει και πέρα σχηματίζεται ο φάκελος με τα απαιτούμενα έγγραφα που χρειάζονται για τη σύσταση της ΠΑΕ και ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος και να κατατεθεί αύριο, Παρασκευή 4 Αυγούστου.

Αυτές τις ημέρες μάλιστα αναμένονται και οι δημοσιεύσεις στις εφημερίδες της πρόσκλησης για αγορά μετοχών από τα μέλη του συλλόγου, αλλά και τους ενδιαφερόμενους. Να σημειωθεί εξάλλου ότι χθες ο Εργοτέλης δήλωσε συμμετοχή, τόσο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής όσο και στο κύπελλο Ελλάδας.



Στις 28/8 εκλογές στον Ερασιτέχνη

Την Δευτέρα 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στον Ερασιτέχνη Εργοτέλη, ενώ αν δεν υπάρξει απαρτία θα γίνουν την Τετάρτη 30 Αυγούστου.

Αυτό αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου και έγινε μια ανασυγκρότηση μετά την παραίτηση του Γιώργου Βρέντζου, τη θέση του οποίου πήρε ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος Γιώργος Στειακάκης.

Η σύνθεση της διοίκησης διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Γιώργος Στειακάκης

Α’ αντιπρόεδρος: Λευτέρης Καραταράκης

Β’ αντιπρόεδρος: Γιώργος Σουλτάτος

Γραμματέας: Γιάννης Μπροκαλάκης

Ταμίας: Σπύρος Βρέντζος



Πλεσίτης για Κ-19

Σε επαφές με τον Βασίλη Πλεσίτη, ο οποίος αποτελεί και τυπικά παρελθόν για τον ΟΦΗ, βρίσκονται οι άνθρωποι του Εργοτέλη για να αναλάβει την ομάδα Κ-19. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επαφές έγιναν σε καλό κλίμα και οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία η οποία θα επικυρωθεί μετά την επιστροφή του Μαγκέντ και του Ναντίμ Σαμί στο Ηράκλειο.