Θετικά μηνύματα για την προσπάθεια συγκρότησης σοβαρού μετώπου στο χώρο της Κεντροαριστεράς προέκυψαν από τη χθεσινή συνάντηση του Γιάννη Ραγκούση με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. Άλλωστε η επιστροφή του πρώην υπουργού στους κόλπους της ευρείας δημοκρατικής παράταξης είχε διαφανεί στο τελευταίο συνέδριο, όπου και έδωσε το παρόν. Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις καθώς και όλες οι πλευρές της πορείας που εξελίσσεται προς τη συγκρότηση του νέου κι ενωμένου προοδευτικού φορέα.

Η επαναθεμελίωση της προοδευτικής παράταξης έχει ευρύτερη πολιτική σημασία, τόνισε ο κ. Ραγκούσης κατά τη χθεσινή συνάντηση και πρόσθεσε: «Μετά τις αποφάσεις και τη δέσμευση όλων μας, η πορεία που εξελίσσεται μπορεί πράγματι να αλλάξει τα δεδομένα στην πολιτική ζωή. Μπορεί πράγματι να δώσει μια αληθινή ελπίδα στη νέα γενιά, στους ανέργους, στους Έλληνες που παράγουν και δημιουργούν. Δεν αρκεί να τελειώνουμε μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ του ακροδεξιού Πάνου Καμμένου, πρέπει να φύγουμε από τις πολιτικές και τις αντιλήψεις που μας χρεοκόπησαν. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, έχουν ηθική και πολιτική υποχρέωση να σεβαστούν τις διαδικασίες μας.»

Εμείς οφείλουμε- υποστήριξε- να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να φέρουμε ξανά κοντά τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που απογοητεύτηκαν κι απομακρύνθηκαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτυχία της μεγάλης αυτής προσπάθειας θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την ποιότητα, την ουσία και το περιεχόμενο των διαδικασιών προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο.

Κυρίως, όμως, πρόσθεσε, θα κριθεί από τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων. Συμμετοχή η οποία πρέπει να ενθαρρυνθεί και να διευκολυνθεί.

Ο ίδιος εξέφρασε τη στήριξή του στην ανεξάρτητη επιτροπή Αλιβιζάτου, υποστηρίζοντας ότι παρέχει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις διαφάνειας, που απαιτούνται, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα και την αξία των διαδικασιών.

Έχουμε -τόνισε- ιστορική υποχρέωση να συμβάλουμε όλοι στην αναγέννηση του προοδευτικού χώρου, δημιουργώντας σήμερα τη μία, μεγάλη κι ενωμένη προοδευτική παράταξη.

«Η πρωτεύουσα αντίθεση δεν αφορά το παρελθόν, ούτε σχετίζεται με πρόσωπα. Συνδέεται αποκλειστικά με το μέλλον και βρίσκεται ανάμεσα στις προοδευτικές και τις συντηρητικές αντιλήψεις. Ιστορικά εκεί βρισκόταν πάντοτε, εκεί παραμένει», κατέληξε.