ΚΑΛΗΜΕΡΑ, αναγνώστες μου, και ελπίζω τίποτα να μην μπορεί να διαταράξει την αυγουστιάτικη νιρβάνα σας. Ούτε η εφορία ούτε τα πολιτικά δρώμενα ούτε οι αέρηδες που πνέουν ενισχυμένοι.

ΒΕΒΑΙΑ μια κουβέντα είναι αυτό, με τόσα και τόσα που γίνονται καθημερινά. Όταν οι μισοί φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία και οι μισοί εξ αυτών δεν έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, τότε έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο των κατασχέσεων κινητής και ακίνητης περιουσίας. Δύσκολο είναι να βρεθεί κανείς σε αυτό τα καταραμένο target group;

ΜΠΟΡΕΙ να έφυγε ο Αριστείδης Μπαλτάς από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά οι απόψεις του για την αριστεία… δικαιώνονται. Πλέον οι σημαιοφόροι, οι παραστάτες και οι υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνων θα επιλέγονται με κλήρωση μεταξύ όλων των μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού!

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από την κυβερνητική πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η διαφοροποίηση του Η’ αντιπροέδρου της βουλής, Δημήτρη Καμμένου, που καταψήφισε το άρθρο 3 που αφορά στο άσυλο, συντασσόμενος με τις απόψεις της αντιπολίτευσης.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ πάντως ανησυχούν με τον νέο νόμο, ο Κυριάκος το ξεκαθάρισε και δεσμεύτηκε να τον καταργήσει άμα τη αναλήψει της εξουσίας. Αλλά ακόμα και αν δεν τον καταργήσει, θα καταρριφθεί σαν χάρτινος πύργος από την ίδια τη ζωή, όπως είπε ο Κουμουτσάκος.

Η ΕΦΗ (πολύ σε κάνω κέφι) Αχτσιόγλου σαν υπουργός Εργασίας έχει κάθε λόγο να επαίρεται. «Δημιουργήσαμε 320.000 νέες θέσεις εργασίας και ρίξαμε την ανεργία κατά πέντε μονάδες» δήλωσε ανερυθρίαστα, παραδεχόμενη ωστόσο ότι το κοινωνικό πρόβλημα παραμένει.

ΕΙΠΕ ο Πύρρος Δήμας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον έδιωξε από την Ελλάδα και έγιναν μαλλιά κουβάρια στο διαδίκτυο ο Παπαδημούλης με τον Άδωνι, για τον πολυνίκη και ολυμπιονίκη αρσιβαρίστα που βγάζει πλέον το ψωμί τους στις ΗΠΑ.

Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ την κάνει σιγά σιγά από την Ώρα Αποφάσεων και η Άννα Διαμαντοπούλου ψάχνει για συμμάχους, διαπιστώνοντας μια συναντίληψη με Βενιζέλο και Σταύρο Θεοδωράκη. Αλλά και σημεία σύγκλισης με τη ΝΔ, για να μην ξεχνιόμαστε.

ΤΟ ΚΑΚΟ μας το κεφάλι φταίει και για την παχυσαρκία σύμφωνα με τους ερευνητές, που ανακάλυψαν για πρώτη φορά τον «διακόπτη του λίπους» στον εγκέφαλο, ο οποίος είναι πάντα «κολλημένος» στα παχύσαρκα άτομα.

Ο... Επικρητικός