Ένας έφυγε, ένας ήρθε στον μπασκετικό Εργοτέλη, αφού η αποχώρηση του προπονητή Αντώνη Πινακουλάκη ήταν ήδη γνωστή εδώ και καιρό.

Χθες, ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι το ανδρικό και εφηβικό τμήμα αναλαμβάνει ο Γιάννης Βισκαδουράκης, που εδώ και έναν περίπου μήνα έχει αποχωρήσει από το Ηράκλειο, και τις γυναίκες, νεανίδες ο Αλέξης Χριστοδούλου, αφού ο Παντελής Χατζηδάκης, για επαγγελματικούς λόγους, διέκοψε τη συνεργασία του. Η ανακοίνωση του Εργοτέλη αναφέρει για τον Βισκαδουράκη.

“Με αληθινή χαρά καλωσορίζουμε τον Γιάννη Βισκαδουράκη πίσω στην οικογένεια της ομάδας μας. Ο Γιάννης επιστρέφει αναλαμβάνοντας το τιμόνι της ομάδας ανδρών και των εφήβων μας, με όνειρα και διάθεση για δημιουργία. Νέα εποχή ξεκινάει. Νέα, δύσκολη προσπάθεια μα η αγάπη για το μπάσκετ και την ομάδα μας είναι περισσή. Αλλωστε, τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς! Καλή αρχή κόουτς Βίσκα, πάμε γερά και τα καλύτερα είναι μπροστά μας”!.

Για Χατζηδάκη και Πινακουλάκη σημειώνει ο Εργοτέλης: “Κοινή πορεία με δύο ικανούς προπονητές, συνεπείς εργάτες του μπάσκετ και καλούς φίλους σταματάει προσωρινά για διαφορετικούς λόγους. Επειτα από τέσσερα χρόνια στα γυναικεία τμήματα και μετά από την τεράστια επιτυχία της συμμετοχής των κορασίδων μας στα τελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος, την σπουδαία συμβολή του στην ανάδειξη 2 αθλητριών - κόσμημα για το κρητικό μπάσκετ που τιμούν την φανέλα των εθνικών ομάδων, ο κόουτς Χατζηδάκης Παντελής λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα συνεχίσει και παραδίδει την σκυτάλη στον κόουτς Αλέξη Χριστοδούλου.

Ο Αντώνης Πινακουλάκης, έπειτα από 2 χρόνια συνεργασίας με όμορφη πορεία όλων των τμημάτων που διαχειρίστηκε, από μίνι αγόρια έως παίδες και εφήβους, πιστός στρατιώτης της ομάδας σε δύσκολες στιγμές, επέλεξε να μην δεχτεί την πρόταση που του έγινε για ανάληψη της ανδρικής ομάδας και της ομάδας παίδων και εφήβων.

Να ευχηθούμε και στους 2 προπονητές κάθε καλό, να είναι γεροί και με πίστη να δίνουν τις μάχες τους εντός και εκτός γηπέδων. Στο επανιδείν φίλοι!”

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον αθλητή Αγγελο Δραγάτη, ο οποίος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον ΑΣΕ Δούκα για ένα χρόνο, με οψιόν αγοράς. Ο Αγγελος είναι 18 ετών, έχει ύψος 2.01μ. και αγωνίζεται ως σούτινγκ γκαρντ.

Ο Παναθηναϊκός έχει έρθει σε οριστική συμφωνία με την Cosmote TV, η οποία θα μεταδίδει τους αγώνες του τη νέα σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προς ΕΡΤ οι υπόλοιπες 11 ομάδες.