Στην Ιταλία θα εκδοθεί, σύμφωνα με την απόφαση των δικαστικών Αρχών του Ηρακλείου, 63χρονος Σκωτσέζος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή του σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών. Ο 63χρονος, ο οποίος έχει καταδικαστεί και από την ελληνική Δικαιοσύνη για άλλη  υπόθεση και μάλιστα είχε χαρακτηριστεί ως «ανεπιθύμητος» στην Ελλάδα και του είχε απαγορευτεί η επανείσοδός του στη χώρα, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής από λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Ο 63χρονος παρά το ποινικό παρελθόν του και την απαγόρευση που του είχε επιβληθεί ως προς την Ελλάδα, ενοικίασε ένα ιστιοφόρο και σάλπαρε για Κρήτη. Οι λιμενικοί υποψιάζονται πάντως ότι η έλευσή του στο νησί δεν σχετίζεται με λόγους ψυχαγωγίας. Το ιστιοφόρο παρουσίασε βλάβη και έτσι αναπόφευκτα ζητήθηκε η συνδρομή κλιμακίου του Λιμεναρχείου για την ασφαλή πρόσδεση του σκάφους στο λιμάνι. Κατά τον έλεγχο των εγγράφων οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα και έτσι τον συνέλαβαν.  Προχθές ο 63χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος. Ο ίδιος έδωσε τη συγκατάθεσή του να εκδοθεί στην Ιταλία και ως εκ τούτου χθες οδηγήθηκε ενώπιον της προεδρεύουσας του Εφετείου, η οποία επικύρωσε την απόφαση για την έκδοσή του στην Ιταλία. Σε περίπτωση που ο 63χρονος δεν επιθυμούσε να εκδοθεί στην Ιταλία, θα συνεδρίαζε το Συμβούλιο Εφετών.

Να σημειωθεί ότι ο 63χρονος έχει καταδικαστεί από ιταλικό δικαστήριο σε ποινή 7,5 ετών για εμπόριο ανθρώπου, διευκόλυνση παράνομης εισόδου και διαμονής αλλοδαπών στην Ιταλία.