Με πορεία διαμαρτυρήθηκαν δεκάδες άτομα προχθές το βράδυ στην Ιεράπετρα για την πιθανότητα που υπήρξε το πλοίο C-Star να προσεγγίσει το λιμάνι της περιοχής.

Το πλοίο που ανήκει σε ακροδεξιά οργάνωση βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-MΠΕ, όπως δηλώθηκε από το λιμεναρχείο της Ιεράπετρας, βρίσκεται ακόμη στα 12 μίλια νότια από το Κουφονήσι.

Οι επιβαίνοντες στο πλοίο δεν έχουν ενημερώσει μέχρι αυτή την ώρα για τις προθέσεις τους αλλά μετά και τις χθεσινοβραδινές αντιδράσεις η προσέγγιση μάλλον θα αποφευχθεί. Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης είπε ότι η Ιεράπετρα λέει ένα μεγάλο ΟΧΙ σε κάθε μορφή φασισμού και δεν επιθυμεί καμία φιλοξενία στο λιμάνι της για το συγκεκριμένο πλοίο: «Δεν βλέπω να υπάρχει πρόθεση ούτε από τους ίδιους τους επιβαίνοντες να θέλουν να έρθουν πλέον στην περιοχή μας, στον τόπο όπου έχουμε δείξει ότι ο φασισμός δεν περνάει, έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας και τη φιλοξενία μας στους 700 μετανάστες που βοηθήσαμε να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια για τις μέρες που βρέθηκαν στην Ιεράπετρα πριν από καιρό. Η επικοινωνία μου με τις αρχές και το Υπουργείο ήταν άμεση και η Ιεράπετρα απάντησε και με τις διαδηλώσεις χθες αλλά και με το μήνυμα που έστειλα μέσω των αρχών στο συγκεκριμένο πλοίο».

Όλοι όσοι επιβαίνουν στο C-STAR συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Defend Europe, δηλαδή «Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη», με στόχο διασχίζοντας τα νερά της Μεσογείου να διαμαρτυρηθούν για τη θαλάσσια μεταναστευτική οδό που χρησιμοποιούν όλοι όσοι αποχωρίζονται την πατρίδα τους για να βρουν ασφάλεια σε άλλες χώρες είτε ως πρόσφυγες είτε ως μετανάστες. Οι επιβαίνοντες στο πλοίο ζητούν να παρεμποδίζεται η διέλευση των πλοίων με πρόσφυγες και να απωθούνται πίσω, εκεί από όπου ξεκίνησαν.