Νέα σελίδα γυρίζει το ΤΕΙ Κρήτης αφού μετά από εννέα χρόνια στο «τιμόνι» του Ιδρύματος, στα τέλη Αυγούστου, λήγει η θητεία του προέδρου κ. Ευάγγελου Καπετανάκη.

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει στο εξής αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν διενεργηθεί εκλογές. Ο λόγος είναι ότι το ΤΕΙ Κρήτης, όπως και τα ΤΕΙ Αθήνας, Καλαμάτας και Λάρισας, περίμεναν την ψήφιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που μεταξύ άλλων ορίζει τον τρόπο που θα γίνονται οι εκλογές στα ΑΕΙ.

Για να μη μείνει «ορφανό» το Ίδρυμα ο κανονισμός προβλέπει να αναλάβει τα ηνία ο αρχαιότερος καθηγητής του ΤΕΙ. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ο κ. Γεώργιος Παπαδουράκης από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων στο Ηράκλειο με μεγάλη εμπειρία στην πανεπιστημιακή διαχείριση και τη διαχείριση προγραμμάτων.

Σημειώνεται πως το 1994 έγινε καθηγητής στο Γενικό Τμήμα του ΤΕΙ Ηρακλείου και από το 1999 έως το 2002 διετέλεσε προϊστάμενος του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων του ΤΕΙ Κρήτης. Επίσης έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε.

Θα αναλάβει από 1η Σεπτεμβρίου και για τρεις μήνες και έχει την ευθύνη να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Ιδρύματος.

Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει ανοίξει κάποιος τα χαρτιά του και δεν έχει δημόσια δείξει το ενδιαφέρον του για τις εκλογές. Ο λόγος πιθανότατα είναι το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα και οι όροι που θέτει για την εκλογική διαδικασία, αφού προβλέπονται ξεχωριστά ψηφοδέλτια για τους πρυτάνεις και ξεχωριστά για τους αντιπρυτάνεις, κάτι στο οποίο αντιδρούν πανεπιστήμια και ΤΕΙ.