ΚΑΛΗΜΕΡΑ αγαπητοί αναγνώστες μου. Τα μελτέμια του Αυγούστου ξεκίνησαν δειλά δειλά και η δροσιά γίνεται πιο αισθητή. Αλλά μη σκιάζεστε, όσο δεν σηκώνονται μπουρίνια, όλα καλά.

ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ τον Βαρουφάκη που έχει πάθει τρικυμία εν κρανίω; Αλλά πώς να γλιτώσει με τόσα που έχει στο κεφάλι του; Άντε να γράφεις βιβλία, να δημοσιοποιείς παλιά sms και να δίνεις συνεντεύξεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πώς να αντέξει ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι;

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (μέχρι την επόμενη) συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, ο Γιάνης χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ως έναν ανεπρόκοπο που υπογράφει ότι του φέρουν. Πάλι καλά που δεν τον είπε και ρεμπεσκέ.

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ έχει και ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, που καταδικάστηκε χθες σε δύο χρόνια με αναστολή, για μία από τις τρεις κατηγορίες παράβασης καθήκοντος που τον βάραιναν. Μένει να δούμε αν η αντίδραση των Βρυξελλών είναι σαν τα μανιασμένα κύματα. Διότι δεν θα μείνει στην απλή αποδοκιμασία, αν η απόφαση δεν καταπέσει σε ανώτατο δικαστήριο.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν πρόκειται για γκάφα ή για συνειδητή επιλογή, αλλά η πρόσκληση και η παρουσία του πρεσβευτή της Βενεζουέλας στο κάμπινγκ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία δεν είχε καλό αντίκτυπο. Οι νεολαίοι του κυβερνώντος κόμματος ατύχησαν πραγματικά, καθώς λίγες ώρες αργότερα οι μυστικές υπηρεσίες του Μαδούρο έβαζαν χειροπέδες στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Λόπεζ και Λεντέσμα. Εκτός και αν οι συλλήψεις ήταν… εναλλακτικές, όπως και το ύφος του κάμπινγκ!

ΛΥΣΣΑΞΑΝ να φάνε την εισαγγελέα Τζίβα από τη διερεύνηση της σκοτεινής υπόθεσης του ναρκοπλοίου «Noor 1», αλλά δεν τα κατάφεραν. Το νέο αίτημα εξαίρεσης έπεσε στο κενό και οι αιτούντες έμειναν με τις… τζιβάνες.

ΤΡΙΤΗ μεταξύ των περιφερειών της χώρας η Κρήτη, στην υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τον αναπτυξιακό νόμο. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να πρόκειται για σοβαρά επενδυτικά σχέδια και όχι σαν κάποια προηγούμενων ετών, που αν και παρέπεμπαν σε… ιστορία μου αμαρτία μου, εγκρίνονταν κιόλας.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, λέει, από τους μισούς Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ούτε μία εβδομάδα διακοπές το χρόνο. Διόλου παράξενο λόγω της ανέχειας που μαστίζει τη χώρα. Πολλοί δε, θα ήταν εκείνοι που θ’ αρκούνταν σε δύο μέρες μόνο, αλλά τελικά μένουν στο… δύο μέρες χώνω.

Ο... Επικρητικός