Σε εφαρμογή βρίσκεται ήδη ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα στον Εργοτέλη. Τις κατευθύνσεις δίνουν οι νέοι επενδυτές οι οποίοι παραμένουν για την ώρα στο Ηράκλειο και προχωρούν τις διαδικασίες τόσο για την σύσταση της ΠΑΕ όσο και για τον αγωνιστικό σχεδιασμό.

Ο Μαγκέντ αλλά και ο Ναντίμ Σαμί βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση με τα άλλα μέλη της επιτροπής που συγκροτήθηκε από την Γενική Συνέλευση και παρότι αμφότεροι θα απουσιάσουν για λίγες μέρες το πλάνο είναι έτοιμο και οι εξελίξεις αναμένεται να τρέξουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο Μαγκέντ Σαμί θα αναχωρήσει σήμερα για το Βέλγιο. Ο σκοπός του ταξιδιού του είναι διπλός καθώς από την μια θα έχει επαφές για το θέμα της τεχνικής ηγεσίας του Εργοτέλη αλλά και για τους ξένους παίκτες που θα έρθουν και από την άλλη για να δώσει το “παρών” στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας όπου αγωνίζεται το Σάββατο η Λιρς και αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Λέουβεν. Εκτός Ηρακλείου θα βρεθεί για δυο μέρες και ο γιός του Ναντίμ που θα μεταβεί για προσωπικούς λόγους στην Θεσσαλονίκη. Αμφότεροι πάντως αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα. Το διάστημα που θα απουσιάζουν τα νήματα θα κινεί ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργος Τουντζάρης μαζί με τον Γιώργο Στειακάκη και τον Γιώργο Μπροκαλάκη. Όλα δείχνουν άλλωστε ότι ο κ. Τουντζάρης θα βρίσκεται και στην νέα ΠΑΕ μαζί με τα μέλη της οικογένειας Σαμί με τον Ναντίμ να είναι αυτός ο οποίος θα αναλάβει την προεδρία. Στον Εργοτέλη τρέχουν για να προλάβουν τις ημερομηνίες για την ίδρυση της ΠΑΕ, αλλά και για την δημιουργία της ομάδας η οποία θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Σε ό,τι αφορά τον αγωνιστικό σχεδιασμό περιλαμβάνει τη συμφωνία με προπονητή και τους ξένους οι οποίοι θα προέρχονται από την Λιρς και την «Γουάντι Ντέγκλα» τις δυο ομάδες που έχει ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας. Μάλιστα στην βελγική ομάδα αγωνίζεται και ένας Έλληνας o 20χρονος Κυριάκος Μαζουλούξης που δεν αποκλείεται να έρθει στο Ηράκλειο. Για τους Έλληνες παίκτες ο Εργοτέλης θα κινηθεί με την ευθύνη να έχουν σε αυτό το κομμάτι ο Σταύρος Λαμπράκης και ο Γιώργος Τουντζάρης.

Μαζί με τις μεταγραφές θα προχωρήσει και το πλάνο για την προετοιμασία της ομάδας που λογικά θα γίνει στην Ελλάδα και πιθανότατα στο Ηράκλειο. Τον τομέα αυτό έχει αναλάβει ο Σταύρος Λαμπράκης σε συνεργασία πάντα με τους νέους επενδυτές και αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.