Ξεκίνησε με πολλά εμπόδια όμως, το πρόγραμμα της δακοκτονίας στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και πλέον εξελίσσεται ομαλά, όπως τονίστηκε χθες σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια, με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης του πρωτογενή τομέα, κ. Μανόλη Χνάρη, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ανέφερε πως «το πρόγραμμα της δακοκτονίας εξελίσσεται σχετικά ομαλά, ο καλός καιρός επίσης βοηθά σημαντικά. Σε κάθε περίπτωση έχουμε εξασφαλίσει τα φάρμακα για τον δεύτερο ψεκασμό και αυτό είναι ένα καλό βήμα. Έχει ολοκληρωθεί η διαγνωστική διαδικασία και έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο που λειτούργησε πραγματικά με μεγάλη ταχύτητα».

Τόνισε πως «κανένα τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορεί επιτύχει, αν δεν στηριχθεί από την αυτοδιοίκηση, τον παραγωγό, ευρύτερα την κοινωνία. Έκκληση μεγάλη για το πρόγραμμα δακοκτονίας πότε, πού ψεκάζουν είναι γνωστό, οι παραγωγοί, οι συνεταιρισμοί, οι Δήμοι, τα τοπικά συμβούλια μπορούν να είναι παρόντες και να παρακολουθούν τη σωστή υλοποίηση του».

Από την πλευρά του ο κ. Χνάρης επεσήμανε ότι το πρόγραμμα της δακοκτονίας μπορεί να επιτύχει σε όλη την Κρήτη μόνο με την παράλληλη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμων, συνεταιρισμών και παραγωγών.