Ήξερε ο πρόεδρος

Έκπληκτους άφησε τους υπεύθυνους του Μουσείου Καζαντζάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και είχαν όλοι να το λένε! Με αστική ευγένεια και προσήλωση άκουγε κατά τη διάρκεια της ξενάγησης αλλά φάνηκε ότι είχε και τις γνώσεις του για τον Καζαντζάκη. Ειδικά όταν μίλησε για την "αντιστικτική ανάλυση" που, όπως επεσήμανε, πρέπει να γίνει μεταξύ Καζαντζάκη και Παπαδιαμάντη.Δεν θέλει την Αννούλα

Βρε τι μαθαίνει κανένας. Ο Νικήτας δεν θέλει την Αννούλα! Την αντίθεσή του σε προσπάθεια διεύρυνσης της ΝΔ προς στελέχη των κυβερνήσεων του Σημίτη εκφράζει ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης εκφράζει την απορία: «Έχετε ακούσει κανένα από αυτά, που κάποιοι αποκαλούν “ορφανά του κ. Σημίτη”, να εκφράζει την επιθυμία να στοιχηθεί με τη ΝΔ; Εγώ δεν ξέρω κάποιο. Το αντίθετο θα έλεγα. Τα περισσότερα από αυτά τα "ορφανά" υβρίζουν την παράταξή μας και μας κουνούν το δάχτυλο για τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας από τον Καραμανλή. Είναι πραγματικά απίστευτο. Θα έπρεπε να ντρέπονται, αφού ανήκουν στο κόμμα που άνοιξε τον δρόμο για τα μνημόνια».

Ο ίδιος σημειώνει ότι προτιμά η διεύρυνση του κόμματος να γίνει προς τον χώρο της πατριωτικής Δεξιάς.Αυτά τα δήθεν

Καταλαβαίνω το δήθεν αριστερό «dress code» που έχει καθιερωθεί (λέω δήθεν γιατί δεν θυμάμαι τους πραγματικούς αριστερούς να είναι ποτέ κακοντυμένοι), αλλά αυτό το πράγμα να έρχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που συμβολίζει πολλά για κάθε έθνος και χώρα-ανεξάρτητα από το τι γνώμη έχει ο καθένας για τα πρόσωπα- και να τον υποδέχονται έτσι χύμα, πάει πολύ! Το να είσαι λαϊκό παιδί δεν προκύπτει από το πόσο… χύμα είσαι. Αυτό που δείχνεις είναι πόσο λαϊκιστής και δήθεν, όχι λαϊκός!Πάει για υπουργός

Σας έχω ενημερώσει αναλυτικά για τον ανασχηματισμό που σκέφτεται ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει με όριο (πριν ή μετά) τη ΔΕΘ. Ποιοι έχουν ανεβάσει και ποιοι έχουν απαξιώσει τις μετοχές τους, τα έχουμε πει.

Αλλά έμαθα ότι «έκλεισε» ως υπόσχεση και το Υπουργείο Πολιτισμού στον Νίκο Φίλη που θα πάρει τη θέση της (αποτυχημένης) Λυδίας Κονιόρδου. Ο Φίλης, μου λένε, επιστρέφει και προς τούτο στηρίζει πλέον ανοιχτά, καθώς έχει πάρει το μήνυμα. Α, όσοι ανησυχούν για τον Σκουρλέτη, τους λέω ότι παραμένει μέχρι να τελειώσει τη δουλειά για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, που είναι πλέον ειλημμένη απόφαση να πάνε σε απλή αναλογική.Ο σκληρός υπουργός

Γιατί ο Κοτζιάς επιμένει μέχρις εξοντώσεως εναντίον ενός εντύπου, που βρέθηκε εγκαλούμενο για την επιστολή ενός αναγνώστη; Γιατί η υπόθεση του Athens Review Of Books, που εκδίδει η Ηρακλειώτισσα Μαρία Βασιλάκη, έχει πάρει αυτή την τροπή; Η ιστορία είναι γνωστή: το Athens Review of Books είχε δημοσιεύσει μία επιστολή αναγνώστη που χαρακτήριζε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά «γκαουλάιτερ του σταλινισμού», υποστηρίζοντας ότι θαύμαζε το καθεστώς Χόνεκερ στην Ανατολική Γερμανία. O υπουργός Εξωτερικών μη αποδεχόμενος τον χαρακτηρισμό προχώρησε σε αγωγή και δικαιώθηκε.

Αδιαφορώντας για την κατακραυγή την οποία έχει προκαλέσει ο κ. Κοτζιάς προχωρά σε κατάσχεση («εις χείρας τρίτων») εις βάρος του περιοδικού δεσμεύοντας όχι μόνο τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά ακόμα και τα έσοδα από το πρακτορείο διανομής.Ακριβές… διόπτρες

Μία περίεργη υπόθεση απευθείας ανάθεσης έργου του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας αποκαλύπτουν σε δημοσίευμά τους «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» αναφορικά με μια προμήθεια του ελληνικού στρατού που αφορά διόπτρες νυκτός για αντιαρματικά όπλα.

Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι «τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα υπέγραψαν με τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και την εταιρεία ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ, του γνωστού για την πολύπλευρη δράση του στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας Κρίστιαν Χατζημηνά, την οριστική σύμβαση για την κατασκευή 1.950 διοπτρών νυκτερινής παρατήρησης - σκόπευσης (ΟΝΥΠΑΣ) για τα αντιαρματικά όπλα Calr Gustav, αντί του ποσού των 17 εκατομμυρίων ευρώ».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι έκαστη από τις διόπτρες τρίτης γενιάς στοίχισε κάτι παραπάνω από 8.700 ευρώ. Και η απάντηση του Υπουργείου; Ότι έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό!Ο παλιός (και ο νέος) μισθός στη ΔΕΥΑΗ

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η περίφημη ιστορία με τον μισθό του νέου προέδρου της ΔΕΠΤΑΗ, που έχει προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, ζωηρά σχόλια. Διότι εδώ και 2,5 χρόνια ο Ν. Φακουρέλης πληρωνόταν 800 ευρώ και τώρα που έγιναν τα «αλλαξοβασιλίκια» κινήθηκαν διαδικασίες για να γίνει εξομοίωση του μισθού του νέου προέδρου με αυτό του αντιδημάρχου, ώστε ο Γ. Ρασούλης να πληρώνεται 1.700 ευρώ. Μαθαίνω ότι ο δήμαρχος διαψεύδει ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν με αυτό τον τρόπο, όμως κανείς δεν διέψευσε το παρασκήνιο των συζητήσεων που προηγήθηκαν στον πρώτο όροφο της Λότζια και έχει ενδιαφέρον να δούμε πού θα καταλήξουν. Μάλιστα, όπως μου έλεγε ένα... πουλάκι, γίνεται μια προσπάθεια η εξομοίωση του μισθού του νέου προέδρου να συνδεθεί με μια γενικότερη προσπάθεια που γίνεται από τις ΔΕΥΑ της χώρας που διεκδικούν να υπάρξει μια ισοστάθμιση στη μισθοδοσία των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων και των αντιδημάρχων. Το θέμα όμως είναι, γιατί αυτό δεν έγινε εκ των προτέρων αλλά δρομολογείται εκ των υστέρων;Τίμησαν τον Μίκη

Τον διάσημο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τίμησαν χθες το βράδυ εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας, που παρά τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες, συγκεντρώθηκαν στο παλιό λιμάνι Χανίων, όπου με φόντο τον αιγυπτιακό φάρο και το τέμενος Κιουτσούκ Χασάν ένωσαν τις φωνές τους αποδίδοντας συνοδεία ορχήστρας όλοι μαζί τραγούδια του.

Η παλιά πόλη πλημμύρισε από νότες και μουσικές, καθώς οι συμμετέχοντες τραγούδησαν για τριάντα λεπτά οκτώ από τα τραγούδια του Μίκη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μουσικές ομάδες (επαγγελματικές και ερασιτεχνικές), χορωδίες επαγγελματικές, ερασιτεχνικές, σχολικές, σύνολα παραδοσιακής μουσικής, μικρά ή μεγάλα, καθηγητές μουσικής με ομάδες μαθητών τους, ωδεία, σωματεία, καθώς και κοινωνικοί φορείς με καλλιτεχνική δράση.

Στον ίδιο χώρο πριν από δύο χρόνια είχε οργανωθεί παρόμοια εκδήλωση, με τους συμμετέχοντες να σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα χορεύοντας συρτάκι.Τώρα είναι μια χαρά!

Σε οριακό επίπεδο είχαν φτάσει οι σχέσεις Αυγενάκη-Λαμπρινού το προηγούμενο διάστημα. Πολλές οι παρεξηγήσεις αλλά και οι δημόσιες βολές που είχαν ανταλλάξει, που δεν ξεχνιούνται εύκολα. Το σημαντικό είναι ότι όταν βρίσκονται τα λένε πάντως. Αυτό έγινε και στο Μουσείο Καζαντζάκη στους Βαρβάρους. Τα είπαν σε καλό κλίμα, δεν είχε και λόγο κάποιος να είναι δυσαρεστημένος, παρότι πάλι είχαν δοθεί αφορμές. Το ζητούμενο βέβαια είναι ποιες θα είναι οι σχέσεις τους στις εκλογές...Το αποφάσισαν!

Ε, λοιπόν το αποφάσισαν! Αναφέρομαι στον γιατρό και καθηγητή ουρολογίας Χαράλαμπο Μαμουλάκη που ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τη Δήμητρα Πανταρτζή.

Ο γάμος τελέστηκε στις Γούβες με κουμπάρους δύο συναδέλφους του γιατρού: τον Γιώργο Αυγενάκη και τον Αριστείδη Τσατσάκη. Να ζήσετε!Ήρθαν επενδυτές

Όπως όλα δείχνουν, το μεγαλεπήβολο σχέδιο για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στον χώρο του Πανεπιστημίου στην Κνωσού έχει οδηγηθεί στις καλένδες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι σκέψεις για την αξιοποίηση του χώρου εχουν εντελώς εγκαταλειφθεί. Όπως μαθαίνω, υποψήφιοι επενδυτές εχουν ήδη στείλει εκπροσώπους τους στην Κρήτη κι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με επικρατέστερο αυτό της δημιουργίας εστιών. Προς το παρόν το ενδιαφέρον υπάρχει μόνο σε επίπεδο διερεύνησης κι αν υπάρξει εξέλιξη, δεν θα γίνει γνωστή νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο. Περιμένουμε λοιπόν...