Σε λίκνο του μπιτς βόλεϊ μετατρέπεται αυτό το Σαββατοκύριακο ο Άγιος Νικόλαος που φιλοξενεί το τελευταίο τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος Masters 2017.

Οι 16 καλύτερες ομάδες της χώρας μας (8 ανδρικές και 8 γυναικείες) θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στην παραλία «Άμμος», προσφέροντας μοναδικό θέαμα στους φίλους του αθλήματος από όλη την Κρήτη και όχι μόνο.

Όπως τόνισε μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στόχος της Ομοσπονδίας είναι να καθιερώσει τη διεξαγωγή του τελικού τουρνουά στον Άγιο Νικόλαο, εφόσον όλα δείχνουν ότι η φετινή διοργάνωση θα στεφθεί από επιτυχία.

«Θεωρώ ότι εύκολα μπορούμε να βρούμε τη λύση και να κάνουμε κάθε χρόνο εδώ την τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες αυτές τις δύσκολες εποχές για τη χώρα μας. Η δημοτική αρχή και εμείς ως ομοσπονδία, κάνουμε τα πάντα για να έχει επιτυχία αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός και είναι δεδομένο από εμάς ότι κάθε χρονιά θα είναι και καλύτερα. Το όραμα είναι να έρθει κόσμος να απολαύσει το άθλημα. Από το μπιτς βόλεϊ τραβάμε κόσμο και στη σάλα, ενώ το αντίθετο δεν γίνεται. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και θα γιορτάσουμε την Κυριακή».

Από την πλευρά του ο οικοδεσπότης δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, μίλησε για τη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται να καταστεί η όμορφη πόλη του Λασιθίου ως ένας μόνιμος καλοκαιρινός αθλητικός προορισμός: «Αυτό είναι το τρίτο αθλητικό γεγονός της πόλης μας και θεωρώ ότι έχουμε αποδείξει στην ελληνική αθλητική ηγεσία ότι έχουμε την δυνατότητα και τα μέσα για να στηρίξουμε τον αθλητισμό. Έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου και με την συμπαράσταση όλων καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας και αυτό το γεγονός».

Τον λόγο πήραν στη συνέχεια οι πρωταγωνιστές των αγώνων, οι αθλητές και οι αθλήτριες που κάλεσαν τον κόσμο να δώσει δυναμικό “παρών” στην παραλία, δίπλα από τη Μαρίνα του Αγίου Νικολάου. Η Πένυ Καραγκούνη, που μαζί με την Κωνσταντίνα Τσοπούλου της Μεσσαράς, είναι το φαβορί για την πρώτη θέση στις γυναίκες, τόνισε : «Ευχή μου είναι ο κόσμος να μην αφήσει καρέκλα άδεια. Είναι ένα τουρνουά πολύ δύσκολο από αγωνιστικής πλευράς, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, οι διοργανωτές είναι κοντά μας από την πρώτη στιγμή και ευχαριστούμε για την προσεγμένη αντιμετώπιση».

Ο Γιώργος Κοτσιλιάνος με τη σειρά του δήλωσε: «Η φετινή πορεία ήταν πολύ όμορφη και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο ωραία θα είναι και η κατάληξη στον Άγιο Νικόλαο. Σίγουρα θα μας δώσει δύναμη η παρουσία του κόσμου και με γεμάτες κερκίδες θα δώσουμε όλο μας το είναι».

Να σημειώσουμε ότι οι αγώνες ξεκινούν σήμερα το πρωί στις 9.30 και οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν αύριο το απόγευμα. Τα συνολικά χρηματικά έπαθλα για τις ομάδες ανέρχονται στα 5.000 ευρώ.Ηρακλειώτες στο U17

Μετά την ολοκλήρωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος U19 στη Χίο όπου ανέδειξε νικητές τους Ηρακλειώτες Κόλα και Βολιτάκη, σειρά παίρνει η τελική φάση της κατηγορίας κάτω των 17 στη Στυλίδα της Λαμίας που θα αναδείξει τους πρωταθλητές Ελλάδας σε παίδες και κορασίδες.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στην παραλία Ραχών και θα συμμετάσχουν οι κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας που πρώτευσαν στην περιφέρεια τους. Την ΕΣΠΕΚ και την Κρήτη εκπροσωπούν τρία δίδυμα που ανήκουν στη ΓΕΗ. Συγκεκριμένα στα αγόρια οι πρωταθλητές Κρήτης Αναστασάκης - Μαυρίδης και οι δευτεραθλητές Σταυρόπουλος- Σταυρακάκης και στα κορίτσια οι πρωταθλήτριες του νησιού Περδικάκη- Κατσαμποξάκη (μετέχουν και οι Φαζάκη- Τσιναρίδου ως αναπληρωματικές).

Τα κρητικά δίδυμα θα αντιμετωπίσουν ομάδες από Πελοπόννησο, Ρόδο, Κω, Χίο, Αθήνα, Πειραιά, Θράκη, Δυτική Μακεδονία και Σάμο. Στο τουρνουά συνολικά θα αγωνιστούν 14 ομάδες στους παίδες και 15 στις κορασίδες.