Στα πέλαγα των πιο γνωστών τους τραγουδιών, επιφυλάσσοντας μας παράλληλα πολλές εκπλήξεις μέσα από την κοινή σκηνική τους παρουσία, μας ταξιδεύουν δύο μεγάλοι τραγουδοποιοί σε μια ξεχωριστή σύμπραξη. Ο Βασίλης Σκουλάς και ο Παντελής Θαλασσινός με την ανάγκη κι επιθυμία να μας αφήσουν πολλά “γλυκά” σημάδια της σύμπραξης τους, στις καρδιές και τις σκέψεις μας, θα εμφανιστούν το Αυγουστο στην Κρήτη. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 10 του μήνα θα εμφανιστούν στην πλαζ ΕΟΤ, στον Άγιο Νικόλαο, το Σάββατο 12, στο Δασάκι Κουτσουρά,στην Ιεράπετρα και την Κυριακή 13 Αυγούστου στο κηποθέατρο ‘’Νικος Καζαντζάκης” στο Ηρακλείο.

Στη συναντηση των δύο καλλιτεχνών με τίτλο “Και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι’’ τα τραγούδια και οι φωνές τους, χαράσσουν τις εικόνες, τις μνήμες, τα συναισθήματά μας εδώ και πολλά χρόνια… Τραγούδια με τόσο έντονα αρώματα Ελλάδας, εκεί που η Κρήτη συναντά το Αιγαίο και τα Επτάνησα, εκεί που οι Κυκλάδες σμίγουν με τη Μακεδονία και την Ήπειρο, εκεί που η Ρούμελη βρίσκει τη Σμύρνη… Ο Βασίλης και ο Παντελής με την εμβληματική καλλιτεχνική τους ιδιοσυγκρασία, ο Θαλασσινός και ο Σκουλάς με τη συνέπεια και τη σταθερότητα, που διακρίνει τη διαρκή ενεργή τους παρουσία στο χώρο της ελληνικής μουσικής μα και στους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας.

Τα σμυρνέϊκα τραγούδια περπατούν και πετούν πλάι στον Ήλιο Θεό, οι Γωνιές παίρνουν φωθιά και σβήνουν σε Καράβια χιώτικα, η Δροσοσταλίδα γίνεται Εισιτήριο στην τσέπη μας, το Ανάθεμά σε ακούγεται έως της Γραμβούσας τ’ ακρωτήρι, τα Μαύρα μας μάτια Κρατούν για το τέλος το πιο μεγάλο μίσος, του Παραδείσου η Λεμονιά ενώνεται με το γλυκό Μανταρίνι, ενώ το Βαθύ ποτάμι του έρωτα φθάνει εως τις Χανιώτικες Μαδάρες, τα Λασιθιώτικα βουνά και τις κορφές του Ψηλορείτη… Βασίλης Σκουλάς-Παντελής Θαλασσινός: Μια συναυλιακή εμπειρία στην Κρήτη, στις ρίζες του Βασίλη Σκουλά, που μας καλούν όλους κι όλες να τη μοιραστούμε, να τη βιώσουμε και να την τραγουδήσουμε μαζί τους!

Μαζί τους σ’αυτό το μοναδικό μελωδικό ταξίδι, οι ξεχωριστοί μουσικοί και τεχνικοί τους: Πέτρος Βαρθακούρης κοντραμπάσο, Σωτήρης Μαργώνης βιολί, Πάνος Δημητρακόπουλος κανονάκι, Λευτέρης Χαβουτσάς κλασική κιθάρα, Φίλιππος Πακο Λευκαδίτης τύμπανα, κρουστά, Γιάννης Σπαχής λαούτο, Μιχάλης Κονταξάκης μαντολίνο, Γιώργος Καρυώτης και Ευτύχιος Γιαννακούρας σχεδιασμός ήχου-ηχοληψία

Ηχητική κάλυψη: ΤΙΜ SOUND, Τίμος Βροντάκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Σπανός, Γιώργος Ρωμανιουδάκης(Ρωμανός), Γιώργος Κοντοχριστοφής

Τιμές εισιτηρίων.

Αγιος Νικόλαος είσοδος 14 ευρώ | Προπώληση/Ανέργων/Φοιτητικό: 12 ευρώ |ΑμΕΑ/Παιδιά (έως 12 ετών): Δωρεάν.

Ιεράπετρα: Είσοδος: 15 ευρώ | Προπώληση/Ανέργων/Φοιτητικό: |ΑμΕΑ/Παιδιά 13 ευρώ| ΑμΕΑ/παιδιά (έως 12 ετών): δωρεάν. Ηράκλειο: Είσοδος: 15 ευρώ | Προπώληση/Ανέργων/Φοιτητικό: 13 ευρώ |ΑμΕΑ/Παιδιά (έως 12 ετών): Δωρεάν. ΑμΕΑ/Παιδιά (έως 12 ετών): Δωρεάν. Προπώληση εισιτηρίων: VIVA.GR, 11876. Σημεία προπώλησης:   Αγιος Νικόλαος: Βιβλιοπωλείο Άννας Καρτέρη (28410 22272), Πολυχώρος Περίπου (28410 24876). Ιεράπετρα: Δισκοπωλείο PROGRESSIVE (28420 89600), Βιβλιοπωλείο PLAYBOOK (28425 01730). Ηράκλειο: Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης 227500), Δισκοπωλείο Αεράκης (2810 225758)

Παραγωγή & Οργάνωση Παραγωγής: Notebook | Άρης Αναγνωστόπουλος

www.notebookgroup.gr | www.facebook.com/notebookgroup

Τηλ.επικ/νίας: 213 0240364 & 6938 698512 | e-mail: [email protected]

Μεγάλοι χορηγοί: Μινωικές Γραμμές - Αξιον εστί Βιολογική Μελισσοκομία |

Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα “Πατρίς”, TV CRETA – OGDOO.GR

Με την υποστήριξη: ΠΑΟΔΑΝ & ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Δήμου Ιεράπετρας. Μέρος των εσόδων της συναυλίας στο Δασάκι Κούτσουρα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Γηροκομείου Ιεράπετρας.