Στην περιοχή των Χανίων και συγκεκριμένα κάτω από μια ταμπέλα που βρίσκεται μεταξύ Βρυσών και Καλυβίων επέλεξαν να αφήσουν οι απαγωγείς το τελευταίο μήνυμα- απόδειξη ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι στη ζωή. Για την Αστυνομία το μήνυμα, που ήταν προστατευμένο με νάιλον, έχει πιθανότατα γραφεί από τον απαχθέντα, είναι ο γραφικός του χαρακτήρας, όπως μας είπε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γράφων ανέφερε ότι έχει εξαντληθεί μετά από τόσους μήνες στα χέρια των απαγωγέων του και καλούσε την οικογένειά του να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις των δραστών.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη απόδειξη ζωής, αλλά παράλληλα και έναν τρόπο να πιέσουν τους ήδη ψυχολογικά καταρρακωμένους συγγενείς του Ηρακλειώτη επιχειρηματία, οι οποίοι όμως δεν είναι σε θέση να προσφέρουν το αστρονομικό ποσό που ζητούν. Ένα ποσό που κυμαίνεται γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που εκ των πραγμάτων η οικογένεια Λεμπιδάκη δεν έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει.

Είχε προηγηθεί το πρώτο μήνυμα που απεδείκνυε ότι ο Μ. Λεμπιδάκης είναι ζωντανός, το οποίο αφορούσε μία λεπτομέρεια που μόνο εκείνος και κοντινά του πρόσωπα μπορούν να γνωρίζουν. Συγκεκριμένα αφορούσε την απάντηση από τον απαχθέντα ενός ονόματος στο εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση η μεγαλύτερη χρονικά απαγωγή στην Ελλάδα αποτελεί τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για την Αστυνομία, η οποία προσπαθεί να κινηθεί διακριτικά, βάζοντας πάντα σε προτεραιότητα την ακεραιότητα του απαχθέντος.

Η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου, ενώ ο 54χρονος κατευθυνόταν από το Ηράκλειο προς το σπίτι του στα Καλέσσα, με τους απαγωγείς να προκαλούν τροχαίο προκειμένου να προχωρήσουν στο σχέδιό τους.

Η αρχική απαίτηση των δραστών ήταν της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ, όμως ύστερα από ορισμένες «επαφές» με την οικογένεια το ποσό περιορίσθηκε στα 40 έως 50 εκατομμύρια ευρώ.