Στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ θα αγωνιστεί οριστικά τη νέα σεζόν ο Εργοτέλης, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο στην ιστορία του. Ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» Βαγγέλης Γιαννουλάκης, με δημόσια ανάρτησή του μίλησε γι’ αυτήν την δύσκολη μετάβαση:

«Μπορεί να έχει ειπωθεί δημόσια εδώ και καιρό αλλά όταν έρχεται η στιγμή να συμβεί το αναμενόμενο, ένα σφίξιμο στην ψυχή, ίσως και ένα πικρό δάκρυ δεν μπορούν να κρυφτούν. Επτά χρόνια συνεχούς παρουσίας της ομάδας μας στα εθνικά πρωταθλήματα σταματούν εδώ. Πορεία δύσκολη, με χαρές και λύπες μα η μνήμη μένει περήφανη. Του χρόνου η ανδρικά ομάδα του Εργοτέλη θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΚ. Νέα αρχή, νέοι αγώνες μα η αγάπη για το κιτρινόμαυρο σήμα και τον σύλλογο αντέχει. Εύχομαι μόνο οι συνοδοιπόροι να αυξηθούν και τότε να ‘στε σίγουροι, θα δούμε ξανά τον ήλιο κατάματα».

Την απόκτηση του Στάθη Παπαδάκη, με τη μορφή δανεισμού από το Περιστέρι, ανακοίνωσε το «Ηράκλειο» που πραγματοποίησε έτσι την δεύτερη προσθήκη στο ρόστερ του, μετά τη μεταγραφή του Σταμπουλή.

Το τοπικό συγκρότημα επένδυσε στο ταλέντο του 19χρονου φόργουορντ, ο οποίος φόρεσε πέρσι τη φανέλα του Ίκαρου Ν. Σμύρνης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, έχοντας πολύ καλή παρουσία.

Η Εθνική ομάδα κωφών γυναικών επιβλήθηκε εύκολα της Ιταλίας με 49-33 στον δεύτερο ημιτελικό των Deaflympics και θα διεκδικήσει στον τελικό του Σαββάτου (4μ.μ.) το χρυσό μετάλλιο απέναντι στη Λιθουανία, η οποία νίκησε την Ουκρανία με 63-40.

ΕΛΛΑΔΑ: Χαϊνά 4, Σαρακατσάνη, Αγαγιώτου, Κοτσιρέα 4, Σπίνου 3, Μελίνι, Βεράνη, Βουδούρη 6, Κοτσιάφτη 15, Πατέρα 11, Μπάλκογλου 6.

Αντίθετα οι άνδρες έχασαν από τη Λιθουανία με 63-53 και θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο.