Δεν τους ξέχασε η Βικτώρια

Πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια από τότε που το “ΝΗΣΙ” της Βρετανίδας συγγραφέως Βικτώριας Χίσλοπ μεταφραζόταν στα Ελληνικά για να ακολουθήσει ό,τι συγκλονιστικό και συναρπαστικό ακολούθησε με τη σειρά που παίχτηκε.

Η Βικτώρια Χίσλοπ ποτέ δεν ξεχνά αυτές τις ιστορικές και συγκινητικές γι’ αυτήν στιγμές και χτες βράδυ αμέσως μετά τον εσπερινό του Αγ. Παντελεήμονα στη Σπιναλόγκα, δεξιώθηκε σε ένα ευχάριστο δείπνο δίπλα στη θάλασσα στην ταβέρνα «Σπιναλόγκα» της Βαγγελίας Βραχασωτάκη όλους τους καλούς φίλους της από την Ελούντα και τον Άγ. Νικόλαο που πρωτοστάτησαν και συνέδραμαν στη μετάφραση, έκδοση και κυκλοφορία στην ελληνική γλώσσα, καθώς και στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της στην Ελλάδα, που είχε γίνει στο Blue Palace της Πλάκας.

Όλοι είχαν να θυμηθούν και να πουν κάτι γι’ αυτό το συγκλονιστικό οδοιπορικό που έμελλε να σφραγίσει την ιστορία του τόπου και όχι μόνο!

Όταν ο αρχιεπίσκοπος διδάσκει ήθος

Το κορυφαίο ήθος και οι αξίες του αρχιεπισκόπου είναι γνωστές σε όλους και αυτοί είναι μόνο μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι εξαιρετικά αγαπητό πρόσωπο. Προχθές όμως τον θαύμασαν για μια φορά ακόμα όσοι τυχεροί βρέθηκαν στην υπέροχη παράσταση που έδωσε το Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού Ηρακλείου, στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης», όπου ο αρχιεπίσκοπος έφτασε με ελάχιστη χρονοκαθυστέρηση και αμέσως μετά ακολούθησε ο αντιπεριφερειάρχης Ε. Κουκιαδάκης. Στο κηποθέατρο δεν υπήρχε ελεύθερη θέση ούτε για δείγμα καθώς στο χώρο δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα. Βρέθηκε αμέσως μια καρέκλα για τον αρχιεπίσκοπο, ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης παρέμενε όρθιος. Ο αρχιεπίσκοπος δεν μπορούσε να το δεχτεί αυτό και προσπαθούσε να βρει καρέκλα για τον αντιπεριφερειάρχη. Βλέποντας όμως ότι δεν υπήρχε καμία κενή θέση, σηκώθηκε ο ίδιος να κατεβάσει μια καρέκλα από το σκηνικό της εξέδρας όπου διδόταν η παράσταση, πράγμα που έγινε και έτσι διασφαλίστηκε μια θέση για τον κ. Κουκιαδάκη, ο οποίος δεν έκρυβε τη συγκίνηση του για την ευαισθησία του αρχιεπισκόπου.Ο πιο πλούσιος του κόσμου

Ο ιδρυτής του Amazon, Τζεφ Μπέζος, έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, εκθρονίζοντας τον Μπιλ Γκέιτς, χάρη στην αύξηση της αξίας των χρηματιστηριακών τίτλων του κολοσσού του διαδικτύου, σύμφωνα με τον ιστότοπο του αμερικανικού περιοδικού Forbes.

Η περιουσία του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, που ιδρύθηκε το 1994 στο Σιάτλ (βορειοδυτικές ΗΠΑ), εκτιμάται πλέον στα 90,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο σε πραγματικό χρόνο υπολογισμό του Forbes και προηγείται του ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, τα περιουσιακά στοιχεία του οποίου εκτιμώνται σε 90 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία του Τζέφρι Πρέστον Μπέζος προέρχεται κατά κύριο λόγο από τη συμμετοχή του στο κεφάλαιο της Amazon.

Μεταξύ των 10 μεγαλύτερων περιουσιών του κόσμου φιγουράρει επίσης ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με τα περιουσιακά του στοιχεία να εκτιμώνται σε 72,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς είχε αναδειχθεί πρώτος στην κατάταξη του Forbes στα τέλη Μαρτίου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και για 18η φορά τα τελευταία 22 χρόνια.Εφοριακοί με λεφτά

Κύριοι, δεν λέω!Εννέα υπάλληλοι της πρώην Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και νυν Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) βρέθηκαν με μη δικαιολογημένη προέλευση περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο των ελέγχων περιουσιακής κατάστασης «Πόθεν Έσχες» που διενεργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Αυτό ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Για το χρονικό διάστημα από 01/04/2016 έως 27/07/2017 ολοκληρώθηκαν συνολικά 188 στοχευμένοι έλεγχοι Πόθεν Εσχες. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι ακόλουθες περιπτώσεις υπαλλήλων με μη δικαιολογημένη προέλευση περιουσιακών στοιχείων και τα σχετικά πορίσματα στάλθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για καταταλογισμό υπέρ του Δημοσίου και στον εισαγγελέα για ποινική αξιολόγηση:

- ένας υπάλληλος (εφοριακός) με απόκλιση 577.000 ευρώ, (στοχευόμενος έλεγχος)

- ένας υπάλληλος (εφοριακός) μαζί με τη σύζυγο του - υπάλληλο εφοριακό, με απόκλιση 568.000 ευρώ, (εντολή ολοκλήρωσης της Δ/νσης Επιθ/σης Υπηρεσιών)

- ένας υπάλληλος (τελωνειακός) με απόκλιση 167.000 ευρώ, (πορισματική έκθεση).Ήρθε και η Δάφνη

Ποιος ανασχηματισμός όταν έρχεται η κόρη σου; Ο Βασίλης Λαμπρινός ήταν μέσα στην καλή χαρά χθες, καθώς ήρθε η κόρη του (η Δάφνη) από την Αμερική και μαζί βέβαια και το δεύτερο εγγόνι που γεννήθηκε πριν λίγους μήνες...Μυρίζει... μπαρούτι

Στην... αποσυμπίεση του Σαββατοκύριακου φαίνεται πως ελπίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας σε σχέση με την ανακοίνωση των διευθυντών. Όπως σας έχω ήδη ενημερώσει, η κατάσταση μυρίζει «μπαρούτι», αφού πολλοί εκπαιδευτικοί με μεγάλη διοικητική εμπειρία φαίνεται να... τιμωρούνται για τις κομματικές τους πεποιθήσεις και τη συνδικαλιστική τους δράση. Τα ονόματα θα μπορούσαν να έχουν ανακοινωθεί από χθες, ωστόσο όλα δείχνουν πως θα βγουν στον αέρα σήμερα, για να προλάβει ως τη Δευτέρα να κοπάσει η θύελλα και να πάνε για... μπάνιο οι αντιδράσεις. Η φημολογία πάντως είναι πολύ μεγάλη και οι διαρροές πλέον ακόμα περισσότερες. Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων θα σας έχω αναλυτικό ρεπορτάζ, όμως κρατήστε κάποια βασικά δεδομένα:

Σε πολλές περιπτώσεις δεν έγινε σεβαστή η αρχαιότητα και εμπειρία παλιών διευθυντών. Πολλοί συνδικαλιστές χρόνων και παλιοί διευθυντές είτε μετακινούνται σε θέσεις εκτός Ηρακλείου, είτε μένουν εντελώς εκτός. Κομματικά προσκείμενοι εκπαιδευτικοί στον ΣΥΡΙΖΑ με μηδενική ή ελάχιστη εμπειρία παίρνουν «μεγάλες καρέκλες». Συγγενείς και φίλοι βολεύονται σε καλύτερες θέσεις. Ες αύριον τα σπουδαία.Ανοιχτή στο κοινό

«Η ταινία φυσικά θα παιχτεί για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις Αρχάνες, αλλά δεν θα είναι κλειστή για το κοινό η είσοδος» μου ξεκαθάρισε χθες ο Γιάννης Σμαραγδής που παραχώρησε ένα μεγάλο μέρος για την πρώτη προβολή.

Έτσι, συμφώνησε με τον δήμαρχο κ. Κοκοσάλη ότι αμέσως μετά την πρώτη προβολή και την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας η ταινία θα ξαναπαιχτεί για τον κόσμο που θέλει να δει.Όχι από το Οροπέδιο!

Επιμένουν στο Οροπέδιο Λασιθίου. Δεν θα δώσουν έγκριση για τον δρόμο για να προχωρήσει ο μετροπόντικας και να ανοίξει τη σήραγγα!

«Δεν θα δώσουμε τίποτα εάν δεν πάρουμε τίποτα» ήταν και η εισήγηση του δημάρχου κ.Στεφανάκη, που είπε χθες το βράδυ να μην δοθεί καμία έγκριση για τον δρόμο χωρίς να «σημαίνει ότι αντιδρούμε στο τεχνικό μόνο κομμάτι».

Και τόνισε ότι χωρίς αποδείξεις για τα έργα που είχαν υποσχεθεί, δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει κάτι!».

Τελικά η εισήγηση του δημάρχου έγινε ομόφωνα δεκτή.Δεν είναι κομματική εκδήλωση

Την ανάγκη ύπαρξης ευρύτατων συναινέσεων και κοινωνικών συμμαχιών για να υπηρετηθεί ο στόχος της ανάπτυξης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Λαμία και στο 2ο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, παρουσία του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Με σοβαρότητα, όραμα και σύνεση θα πρέπει να αναζητηθούν εκείνα τα κοινά σημεία που θα προσδώσουν στην εθνική προσπάθεια τα χαρακτηριστικά που της αξίζουν. Υπάρχει ανάγκη για συνεννόηση σε τοπικό, κλαδικό και κεντρικό επίπεδο. Όχι απαραίτητα συμφωνία αλλά συνεννόηση, υπογράμμισε.

Οι κοινωνικές συμμαχίες που απαιτούνται δεν επιδέχονται μικροκομματικές προσεγγίσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «θα μπορούσαμε να κάνουμε κομματική εκδήλωση, δεν χρειαζόμασταν τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους. Θέλουμε όμως να συνθέσουμε, γιατί βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα μπροστά στις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Στο ίδιο κλαδί που πρέπει να σταματήσουμε να το πριονίζουμε».