Ελέγχους σε 2.500 ξενοδοχεία έχει ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να διαπιστωθεί αν δηλώνουν τους τζίρους που πραγματοποιούν την καλοκαιρινή περίοδο και καταβάλλουν κανονικά τον ΦΠΑ που αναλογεί.

Το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από το επιτελείο του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, προβλέπει διασταύρωση στοιχείων από όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση της η Αρχή και επιτόπιους ελέγχους σε ένα δείγμα 2.500 ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη τη χώρα - πλην της Μυτιλήνης και της Κω που επλήγησαν από τους σεισμούς - από το σύνολο των 25.000 μονάδων που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των αρμοδίων υπηρεσιών.

Ήδη οι διαδικασίες της συλλογής στοιχείων έχουν ολοκληρωθεί για το δίμηνο αυτό και τα αποτελέσματα σχετικά με τους τζίρους που έχουν εντοπισθεί θα συγκριθούν με τα στοιχεία που θα δηλωθούν για τα έσοδα και τον ΦΠΑ από τους υπόχρεους έως τις 31 Ιουλίου που λήγει η προθεσμία υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ. Ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το σχέδιο ελέγχων που έχει εκπονηθεί από την ΑΑΔΕ.