Από τις επιθέσεις και την κόντρα φθάσαμε στο «ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα». Ο λόγος για τη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου, που το τελευταίο διάστημα έχουν ανοίξει έναν έντονο διάλογο με φόντο την … οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Αφού η ΝΟΔΕ εγκάλεσε αρχικά τον Δήμο για καθυστερήσεις, αφού υπήρξαν μια σειρά από καραμπόλες και προκλητικές ανακοινώσεις, το θέμα φαίνεται πως φθάνει στο τέλος μετά από συνάντηση του δημάρχου με στελέχη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής που συγκάλεσε ο ίδιος ο Βασίλης Λαμπρινός. Με ανακοίνωσή της μάλιστα η ΝΟΔΕ υποστηρίζει ότι «ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Β. Λαμπρινός…παίρνει πάνω του το θέμα της ονοματοθεσίας κεντρικής οδού του Ηρακλείου σε οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» .Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει μάλιστα πως η κίνηση του δημάρχου να συναντηθούν στο γραφείο του «τους ικανοποίησε ιδιαίτερα».

«Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Κ. Βουλγαράκης και ο αν. πρόεδρος και διευθυντής της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, κ. Β. Καρκανάκης είχαν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου, όπου όπως και ο ίδιος δήλωσε “… θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια να επισπευσθούν οι διαδικασίες και … να βρεθεί και ο κατάλληλος δρόμος για την ικανοποίηση του αιτήματος της ΝΟΔΕ”αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής. Στην ανακοίνωση παράλληλα εξάγεται το συμπέρασμα από πλευράς ΝΟΔΕ ότι με τις δηλώσεις αυτές «ουσιαστικά ο κ. Λαμπρινός … παίρνει το θέμα πάνω του».

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Ηρακλείου, ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής πρόεδρος ευχαριστούν τον δήμαρχο για την πρωτοβουλία του και δηλώνουν ότι χαίρονται για την απευθείας επικοινωνία.

«Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις, και μετά την ουσιαστική συνεργασία μεταξύ του δημάρχου και των εκπροσώπων της ΝΟΔΕ Ηρακλείου είμαστε πλέον σίγουροι ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ονοματοθεσίας, ώστε να τιμήσουμε τη μνήμη του τελευταίου μεγάλου Κρητικού πρωθυπουργού, δίνοντας το όνομά του σε κεντρικό δρόμο της πόλης μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ καταληκτικά.