Ο Πορτογάλος, πρώην διεθνής διαιτητής, Βίτορ Μέλο Περέιρα θα είναι ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΠΟ. Ο 60χρονος θα αναλάβει τον ορισμό των διαιτητών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο Τμήμα Διαιτησία της ΕΠΟ. Το 2011 παρέλαβε το Ειδικό Βραβείο της FIFA για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, ενώ διετέλεσε παρατηρητής της UEFA.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό χθες από την ΕΠΟ υστερα από απόφαση της Επιτροπής Ομοσπονδιών Μελών της FIFA στις 4 Ιουλίου 2017, η FIFA συγκρότησε επιτροπή παρακολούθησης για την εποπτεία των λειτουργιών και διαδικασιών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τουλάχιστον 12 μήνες μετά τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ, που θα διεξαχθούν στις 18 Αυγούστου 2017. Όπως ανακοίνωσε και η ΕΠΟ, αυτή η επιτροπή θα είναι τριμελής και θα αποτελείται από τους Χέρμπετ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα και Εντουάρντο Ντερβίσι. Η επιτροπή παρακολούθησης θα έχει την εντολή να παρακολουθεί την εφαρμογή του αναθεωρημένου καταστατικού της ΕΠΟ και τη συνολική κατάσταση της ΕΠΟ, υμπεριλαμβανομένου του προϋπολογισμού και των οικονομικών, να υποβάλλει εκθέσεις και να προβαίνει σε συστάσεις σχετικά με τη λειτουργία της ΕΠΟ, καθώς και να παρακολουθεί τα αποτελέσματα των συστάσεών της.

Η επιτροπή παρακολούθησης θα παράσχει στη FIFA και στην UEFA επικαιροποιημένες εκθέσεις τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο μήνες.