Όλα τα μυστικά της παρασκευής του γλυκού κουταλιού σύκο έμαθαν οι ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι συμμετείχαν στο μάθημα ζαχαροπλαστικής που οργάνωσε το Creta Maris στο πλαίσιο της λειτουργίας του ξενοδοχείου, σύμφωνα με το πρότυπο “We do local”.

Το διαδραστικό μάθημα ζαχαροπλαστικής ξεκίνησε από τον κήπο του ξενοδοχείου, όπου οι συμμετέχοντες επισκέπτες αφού ενημερώθηκαν για τη σπουδαία θέση που είχε το σύκο στη διατροφή των μεσογειακών λαών στην αρχαιότητα, συνέλεξαν σύκα, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν στο βιολογικό αγρόκτημα του ξενοδοχείου. Εκεί, συνάντησαν τον Δημήτρη Μακράκη, Executive Chef του Creta Maris, ο οποίος τους ενημέρωσε σχετικά με τα απαραίτητα υλικά που χρειάζονται για την εκτέλεση της συνταγής του γλυκού του κουταλιού σύκου, τις κατάλληλες αναλογίες, το σωστό τρόπο παρασκευής του, αλλά και όλα τα μυστικά για το ιδανικό δέσιμο του γλυκού.

Στο τέλος της δράσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν το γλυκό που δημιουργήσαν με συνοδεία αρωματικής τσικουδιάς από τον κρητικό αμπελώνα, βιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο μια αυθεντική κρητική εμπειρία.

Η δράση αυτή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνολικής λειτουργίας του ξενοδοχείου, η οποία στοχεύει στη στήριξη της οικονομίας και των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας και έχει ως στόχο την προώθηση του κρητικού τρόπου ζωής, του ελληνικού πολιτισμού και των παραδόσεων της χώρας μας.