Για πρώτη φορά... αποκεντρωμένες εκδηλώσεις

Θα διαβάσετε σε άλλες στήλες το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας που έρχεται στο Ηράκλειο για τις εκδηλώσεις σχετικά με τον Καζαντζάκη. Αν κάτι χαρακτηρίζει αυτές τις εκδηλώσεις, πάντως, και τις επισκέψεις του Προέδρου είναι η... αποκέντρωση! Εκδηλώσεις στο Κράσι, τους Βαρβάρους, τις Αρχάνες, εκεί που θα δει και την πρεμιέρα της ταινίας που ετοιμάζει ο Γιάννης Σμαραγδής. Πίσω πάντως από το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται ο διευθυντής της Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Δ. Πλευράκης, ο οποίος θέλει να αναδείξει και τον πολιτικό ρόλο που έπαιξε ο Καζαντζάκης, καθώς συνεργάστηκε με τον Ελ. Βενιζέλο.



Ξανά φρενίτιδα

Άντε πάλι φρενίτιδα με το τζόκερ. Στα 5 εκατομμύρια ευρώ έχει φτάσει το τζακ ποτ του Τζόκερ ύστερα από οκτώ συνεχόμενες κληρώσεις χωρίς νικητή, στην πρώτη κατηγορία.

Η κίνηση στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ είναι ιδιαιτέρως αυξημένη ενόψει της κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί απόψε.

Θυμίζω ότι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί στο Τζόκερ σύμφωνα με στοιχεία του ΟΠΑΠ ανέρχεται σε 19,3 εκατομμύρια ευρώ, στην κλήρωση της 15ης Απριλίου 2010. Τα υπόλοιπα μεγάλα ποσά που έχει μοιράσει το Τζόκερ στην πρόσφατη ιστορία του είναι:

- 18,4 εκατ. ευρώ στις 6 Νοεμβρίου 2014

- 16,4 εκατ. ευρώ στις 16 Φεβρουαρίου 2017

- 15,5 εκατ. ευρώ στις 13 Δεκεμβρίου 2015

- 13,8 εκατ. ευρώ στις 10 Νοεμβρίου 2016.



Ψάχνει θέση

Για… κυβερνητική θέση ψάχνεται πρώην μεγαλοσχήμων συνδικαλιστής, ο οποίος παρουσιάζει και κομματικά διαπιστευτήρια. Θα μου πεις με τον… πράσινο φάκελο υπό μάλης έχει μέλλον. Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ τον ξέρουν.



Καλές πωλήσεις!

«Πήγαμε σε μια εκλογική αναμέτρηση που οι 2 στις 3 ερωτήσεις που γίνονταν σε μένα ήταν για τον κ. Βαρουφάκη» είπε χθες ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών. «Ο κ. Βαρουφάκης έχει γράψει ένα βιβλίο εδώ και τρεις μήνες. Μου κάνει εντύπωση πως 3 εφημερίδες την ίδια Κυριακή αποφάσισαν να έχουν το ίδιο θέμα. Επιχειρείται από την αντιπολίτευση και τα μέσα που τη στηρίζουν για αλλαγή ατζέντας» τόνισε.

Και συμπλήρωσε πως «το πρώτο 6μηνο του 2015 ήταν ένα 6μηνο μάχης του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης. Ηταν μια σημαντική μάχη που δεν αφορά πρόσωπα ούτε καν εμένα, δεν με αφορά που ήμουν επικεφαλής μιας κυβέρνησης. Για τον κ. Βαρουφάκη θέλω να πω κάτι και δεν θα ξαναμιλήσω, θα του ευχηθώ καλές πωλήσεις στο βιβλίο του».



Μια μέρα χαράς

Μέρα χαράς χθες για την οικογένεια Αρναουτάκη.

Η δευτερότοκη κόρη τού περιφερειάρχη, η Μαρία, πήρε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το μέλλον τής ανήκει. Συγχαρητήρια!



Έλειψε μόνο... 163 μέρες

Πώς κάνουν έτσι; Το Συμβούλιο της Επικρατείας μεταρρύθμισε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης σε προσωρινή παύση 6 μηνών, που είχε επιβληθεί σε γυναίκα υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Γ.Γ.Μ.Ε.-Γ.Γ.Ε.Ε.) καθώς αδικαιολόγητα απουσίασε από την υπηρεσία της 163 μέρες μέσα σε 13 μήνες. Η υπάλληλος υποστήριξε ότι «δεν απείχε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά της, αλλά προσερχόταν στην υπηρεσία της τις απογευματινές ώρες, απασχολούμενη μέχρι αργά το βράδυ, και ότι τούτο ήταν σε γνώση των υπηρεσιακών της προϊσταμένων, οι οποίοι το αποδέχονταν σιωπηρώς». Παράλληλα, επικαλέστηκε ότι προσερχόταν στην εργασία της αργά το απόγευμα, ότι είχε απογευματινό ωράριο, ότι, λόγω των προβλημάτων υγείας της, επιβαλλόταν να παραμένει κλινήρης έως τις 10.00 π.μ.



Οι πληγές της χώρας

Μήνυμα στήριξης των υγιών επιχειρήσεων έστειλε από τα Χανιά ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στ. Θωμαδάκης, ο οποίος συμμετείχε σε ανοικτή εκδήλωση που οργάνωσαν στο Επιμελητήριο και οι φορείς. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «εμείς είμαστε δίπλα τους, είμαστε δίπλα στην υγιή οικονομία. Θα προσπαθήσομε με κάθε τρόπο να συνδράμουμε με το έργο μας τις επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες λειτουργούν νομίμως και παράγουν αποτέλεσμα για τον τόπο». Χαρακτήρισε το παρεμπόριο ως μεγάλη πληγή για την οικονομία σε όλη την Ευρώπη, ενώ επεσήμανε ότι σε επίπεδο των 28 χωρών της ΕΕ, από το παρεμπόριο έχουν χαθεί περίπου 700.000 θέσεις εργασίας- 85 δισ. ευρώ!

Στη χώρα οι βασικότερες μορφές του παρεμπορίου αφορούν το αλκοόλ και τα προϊόντα καπνού.



Οριστικά στον Σαββίδη το πακέτο του “Έθνους”

Σαββίδης οριστικά λοιπόν στον ΠΗΓΑΣΟ! Στο Ειρηνοδικείο έγινε η διαδικασία αναγκαστικού πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων της ΠΗΓΑΣΟΣ και ανέδειξε την εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη DIMERA, κάτοχο πλέον των εφημερίδων του Ομίλου ΕΘΝΟΣ, ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ και ΗΜΕΡΗΣΙΑ και τον δικηγόρο Χρήστο Χαντζαρίδη, κάτοχο των 678.736 μετοχών της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών ΑΝΩΣΗ ΑΕ. Η προσφορά του δικηγόρου είχε κατατεθεί χθες και αφορούσε ποσό 25.000 ευρώ, ενώ οι επίμαχες μετοχές έβγαιναν από την τράπεζα σε πλειστηριασμό με αρχική τιμή 20 χιλιάδες ευρώ. Για όλες τις άλλες μετοχές που κατέχει η ΠΗΓΑΣΟΣ, πλην εκείνων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA που είναι εκτός διαδικασίας, δεν κατατέθηκε καμία προσφορά και έτσι για αυτές ο πλειστηριασμός ματαιώνεται.

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία έγινε συνεννόηση μεταξύ εργαζομένων του Ομίλου που βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο με μέλη του κινήματος "δεν πληρώνω" που όπως κάθε Τετάρτη βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο με σκοπό την αποτροπή πλειστηριασμών σπιτιών. Οι εργαζόμενοι της ΠΗΓΑΣΟΣ ζήτησαν να μην εμποδιστεί η διαδικασία, καθώς όπως είπαν από τον πλειστηριασμό αυτό κρίνεται η εργασία τους, αλλά και η καταβολή δεδουλευμένων περίπου πέντε μηνών.



Όλοι ξέρουν το... μυστικό

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας τα ονόματα των νέων διευθυντών κι απ’ ό,τι μαθαίνω προβλέπεται να γίνει «σφαγή». Παρά το ότι η Επιτροπή έχει δεσμευθεί για… μυστικότητα, είναι κοινό μυστικό πως οι περισσότεροι υποψήφιοι διευθυντές έχουν μάθει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πού τοποθετούνται. Αλλά και πέραν αυτού, από τον τελικό πίνακα κατάταξης, φαίνεται ποιοι έχουν ευνοηθεί για τις κομματικές επιλογές τους και για ποιους «αντιφρονούντες» έχει υπάρξει ειδική… μέριμνα. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά με μια πρόχειρη ανάγνωση του πίνακα, βλέπω πάρα πολλές ανακατατάξεις, πολλά στελέχη με χρόνια διοικητικής εμπειρίας να μένουν εκτός διαδικασίας ή εκτός πόλης και πολλούς «αριστερούς νέους» να πιάνουν καρέκλες στο Ηράκλειο.



Και οι δύο γονείς

Αυτά είναι τα πολύ άσχημα στη ζωή. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες η πρώην νομάρχης και βουλευτής Ηρακλείου, Ευαγγελία Σχοιναράκη - Ηλιάκη, έχασε και τους δυο γονείς της.

Ήταν αρχές του μήνα όταν έφυγε ο πατέρας και χθες έφυγε η μητέρα της Μαρία… Μεγάλο πλήγμα για την οικογένεια.Η κηδεία θα γίνει σήμερα στις 11.30 το πρωί, στο Πετροκεφάλι Μεσαράς.

Θερμά συλλυπητήρια.



Τι είπε στην επιτροπή

«Το Ερρίκος Ντυνάν ήταν ιδιωτικό νοσοκομείο. Το Δημόσιο βγήκε ωφελημένο από την πώληση. Προτεραιότητά μου ήταν να μην κλείσει το νοσοκομείο και να διασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι» δήλωσε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, που εξετάστηκε ως μάρτυρας για τα τεκταινόμενα στο νοσοκομείο με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Υγείας, επανέλαβε πολλές φορές στην κατάθεσή του ότι «ο κοινωφελής χαρακτήρας του Ντυνάν είχε χαθεί από τα χρέη του».

Ο πρώην υπουργός ξεκίνησε την κατάθεσή του με μια τοποθέτηση και κατάθεση εγγράφων που αποδεικνύουν, σύμφωνα με τον ίδιο, από πού απορρέει ο ιδιωτικός χαρακτήρας του νοσοκομείου.



Έκαναν και διαδηλώσεις

Σα να καθυστέρησαν. Οι οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα έκαναν χθες μηχανοκίνητη διαδήλωση στο Ηράκλειο. Με ελληνικές σημαίες και κορναρίσματα έκαναν θόρυβο. Τον αρχηγό δεν βλέπω πουθενά όμως...