Μετά τους πανηγυρισμούς στο γήπεδο μαζί με τους φιλάθλους, και τα επινίκια στο Ηράκλειο, ήρθε η ώρα της απόδοσης των καθιερωμένων τιμών από την Πολιτεία για τη χρυσή Εθνική ομάδα μπάσκετ Νέων Ανδρών, που έγινε χθες κατά χρονική σειρά δεκτή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε την ομάδα και συνομίλησε μαζί τους σε πολύ θερμό κλίμα. Μάλιστα δεν δίστασε να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής με το όνομα του Αντώνη Κόνιαρη, την οποία του έκανε δώρο εκ μέρους της ομάδας ο αρχηγός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, μαζί με μία μπάλα μπάσκετ υπογεγραμμένη από τους παίκτες, με τον πρωθυπουργό να λέει ότι θα τη δώσει στον επτάχρονο γιο του.

«Η δική σας επιτυχία επιβεβαιώνει ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που παραμένει στην ψυχή και την καρδιά όλων των Ελλήνων, μας κάνατε περήφανους» τόνισε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους παίκτες και επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος -επειδή σε συλλογικό επίπεδο έχουμε υψηλού επιπέδου μπάσκετ- η νέα φουρνιά των μεγάλων αυτών αθλητών, να παίρνει χρόνο συμμετοχής στις ομάδες.

«Σας εύχομαι καλή επιτυχία, και στις ομάδες σας, αλλά να μας δώσετε κι άλλες χαρές τέτοιες σε επίπεδο εθνικής ομάδας, γιατί είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι που κάνουν επιτυχίες σε επίπεδο εθνικής νέων, μετά προχωρούν και γίνονται αθλητές διακεκριμένοι», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Εθνικής, Ηλίας Παπαθεοδώρου, δήλωσε μετά την επίσκεψη της ομάδας στο Μέγαρο Μαξίμου: «Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα η προσπάθεια που κάναμε και είχε μεγάλη ανταπόκριση σε πολύ κόσμο. Με σκληρή δουλειά, σωστή τακτική και μεγάλη θέληση για διάκριση μπορούμε να πετύχουμε πολλά σαν έθνος. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε κάνει το Μέγαρο δεύτερο σπίτι μας. Το ελληνικό μπάσκετ έχει χτιστεί σε γερές βάσεις».

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο και η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε αρχικά το ήθος που επέδειξαν οι διεθνείς, ενώ αναφέρθηκε κολακευτικά και στην αμυντική τακτική που ακολούθησε η ομάδα, λέγοντας: «Γιατί όταν θωρακίσουμε τα μετόπισθεν, από κει και πέρα μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά». Τέλος, ζήτησε από τους παίκτες να συνεχίσουν και στον αθλητισμό αλλά στην προσωπική τους ζωή με την ίδια νοοτροπία για να εμπνεύσουν και τις επόμενες γενιές.

Ο ΠτΔ έδωσε σε κάθε μέλος της αποστολής από ένα συμβολικό δώρο, ενώ οι παίκτες του χάρισαν μία φανέλα της Εθνικής και μία μπάλα με τις υπογραφές των παικτών.

Στις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνόδευσαν την Εθνική ομάδα ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.