Τους συντελεστές της επιτυχημένης διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ Νέων Ανδρών στην Κρήτη, ευχαριστεί με ανακοίνωσή της η ΕΚΑΣΚ.

«Κατά κοινή ομολογία το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα διοργανώθηκε στο νησί μας με άψογο τρόπο, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι η Κρήτη μπορεί και φέρνει σε πέρας διοργανώσεις υψηλότατου επίπεδου. Για την επίτευξη της επιτυχίας αυτής συνέβαλαν πολλοί παράγοντες του νησιού, στους οποίους η ΕΚΑΣΚ οφείλει, από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί:

• Την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

• Τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου Ρέθυμνου και Χανιών και τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Κουκιαδάκη, κ. Βουλγαράκη και κ. Λιονή.

• Τους Δήμους Ηρακλείου, Χανιών και Ρέθυμνου και ιδιαιτέρως τους Δημάρχους κ. Λαμπρινό, κ. Βάμβουκα και κ. Μαρινάκη.

• Την Αστυνομική Επιθεώρηση Κρήτης και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

• Τις διευθύνσεις και τους υπαλλήλους των κλειστών γυμναστήριων στα Δύο Αοράκια, στο Πανεπιστήμιο, στον Κλαδισό και στο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέθυμνο.

• Τον Ερυθρό Σταυρό σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά καθώς και την εθελοντική ομάδα «Φίλιος Ζευς».

• Τους Διαιτητές και τους Κριτές των συνδέσμων της Κρήτης.

• Τους οδηγούς των λεωφορείων που συνόδευαν της αποστολές.

• Τον Γυμναστικό Σύλλογο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».

Ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλει στους χορηγούς που συνέβαλαν τα μέγιστα:

Blue Star Ferries ,ANEK Lines ,Grecotel ,Καφέ Δανδάλη

Hyiundai ΗK ΑEBE ,Όμιλος Εταιριών ΟTE, ΣYNKA, Εθνική Ασφαλιστική

Mobilac,Όμιλος Ξενοδοχείων Γρηγοριάδη, Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου.

Η ΕΚΑΣΚ καταθέτει την ευγνωμοσύνη της και τις ευχαριστίες της στους εθελοντές από όλη την Κρήτη, που αυθόρμητα συμμετείχαν στην προσπάθεια και φρόντισαν να διαφημιστεί για ακόμα μία φορά η κρητική φιλοξενία σε όλη την Ευρώπη.

Χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους, είναι βέβαιο ότι δεν θα είχαμε πετύχει τους υψηλούς στόχους της διοργάνωσης. Τέλος, το χειροκρότημα όλων μας, αξίζει στον φίλαθλο κόσμο του νησιού, που γέμισε τα γήπεδα, αγκάλιασε τις προσπάθειες όλων των παιδιών και απέδειξε ότι η Κρήτη ξέρει να τιμά το «ευ αγωνίζεσθαι».Την ανανέωση της συνεργασίας του με τους Γιάννη Λιανό και Αλέξη Πετράκη ανακοίνωσε το «Ηράκλειο» που βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του παλιού φόργουορντ του ΟΦΗ, Γιάννη Σταμπουλή, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στη Λάρισα.Παίκτης του Ρεθύμνου είναι και επίσημα ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ Στέφαν Μούντι, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στην τουρκική Τραμπζονσπόρ.