Του Γιάννη Ζωράκη

Μια κωμωδία που έχει σκοπό να κρατήσει το κοινό «ζωντανό» και χαρούμενο επί δύο ώρες, παρουσιάζει στο Ηράκλειο την Παρασκευή και το Σάββατο, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης.

Πρόκειται για την κωμωδία «Γουρούνι στο σακί» σε μετάφραση Έρσης Βασιλικιώτης και σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη, με ένα καστ πολύ αξιόλογων και καταξιωμένων ηθοποιών. Τους ρόλους ερμηνεύουν, οι Δημήτρης Πιατάς , Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Βασίλης Πουλάκος, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Μαρία Γεωργιάδου και Δήμητρα Σιγάλα.

Το έργο παρουσιάστηκε χθες στο Ηράκλειο στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Ηράκλειο Καλοκαίρι 2017 Γιώργου Αντωνάκη, το καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ Μιχάλη Αεράκη και των βασικών πρωταγωνιστών της παράστασης. Ο κ. Αντωνάκης χαρακτήρισε το έργο ως μια εξαιρετική κωμωδία με εκλεκτούς συντελεστές, ενώ κάλεσε το κοινό του Ηρακλείου να αγκαλιάσει την παράσταση. Ο κ. Αεράκης από την πλευρά του ευχαρίστησε προσωπικά των κ. Αντωνάκη, αλλά και το Δήμο Ηρακλείου, ενώ ανέφερε ότι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης έχει πλέον καταξιωθεί στη συνείδηση των θεατών, αφού κάθε χρόνο φέρνει παραστάσεις με υπογραφές σπουδαίων συνεργατών. Ο Δημήτρης Πιατάς τόνισε πως νιώθει χαρά για την παραμονή του στην Κρήτη, ενώ υποστήριξε πως το έργο παρέχει δύο ώρες γέλιου και δροσιάς σε μια παράσταση που αρχίζει την πορεία της από την Κρήτη για να ταξιδέψει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στη σημασία της συνεργασίας με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Γιώργος Γιαννόπουλος, που τόνισε πως το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας. Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου αναφέρθηκε στην ποιότητα της συγκεκριμένης παράστασης και των συνεργατών, ενώ υποστήριξε πως είναι σίγουρη ότι η Κρήτη θα αγκαλιάσει την παράσταση.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Τσαλταμπάσης ανέφερε ότι σε επαγγελματικό επίπεδο δεν έχει ανέβει ποτέ μια τόσο ποιοτική παράσταση που να δίνει έμφαση στη φάρσα, ενώ τόνισε πως είναι σίγουρος ότι ο κόσμος θα περάσει τόσο καλά στην παράσταση όσο περνούν και οι ηθοποιοί επί σκηνής.