Άκαρπες παρέμεναν μέχρι χθες το βράδυ οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 20χρονου «πιστολέρο» από χωριό στη ρίζα του Ψηλορείτη, ο οποίος σήκωσε στο πόδι το Ασήμι με τους πυροβολισμούς που έριχνε στον αέρα προχθές το βράδυ. Ο 20χρονος με το χαρακτηριστικό παρατσούκλι σταμάτησε με το αγροτικό αυτοκίνητο με τα φιμέ τζάμια που ανήκει στον πατέρα του στην πλατεία του χωριού κι άρχισε να πυροβολεί στον αέρα τουλάχιστον τρεις φορές. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9.30 το βράδυ κι ενώ οι καφετέριες και τα καφενεία ήταν γεμάτα από κόσμο. Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι ο 20χρονος χρησιμοποίησε όπλο κρότου, θέλοντας προφανώς να κάνει περισσότερο θόρυβο με την πράξη του αυτή. Από το σημείο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ συνέλεξαν τρεις κάλυκες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγο πριν τους πυροβολισμούς ο νεαρός κτηνοτρόφος είχε μια σύντομη συνομιλία με τον οδηγό ενός άλλου αυτοκινήτου. Φεύγοντας από το σημείο ύψωσε το χέρι κι άρχισε να πυροβολεί σκορπώντας τον πανικό.

Είναι εντυπωσιακό ότι αμέσως μετά την πράξη του απτόητος πάρκαρε το αυτοκίνητό που οδηγούσε και κατευθύνθηκε προς μια καφετέρια του χωριού. Κατάφερε να απομακρυνθεί από το Ασήμι, όταν ενημερώθηκε ότι καταφθάνει η Αστυνομία, η οποία είχε ειδοποιηθεί για το τι είχε προηγηθεί από άτομα που ήταν μπροστά στο περιστατικό

Ο νεαρός έφυγε άρον άρον αφήνοντας το αυτοκίνητό του, το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί και αφαίρεσαν τις πινακίδες του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος επέστρεψε και πάλι στο Ασήμι, όταν ενημερώθηκε ότι η Αστυνομία είχε φύγει από το χωριό. Μάλιστα, κατά την επιστροφή του δεν ήταν μόνος αλλά με φίλους του, οι οποίοι προκάλεσαν γι’ ακόμα μια φορά αναστάτωση με τους επικίνδυνους ελιγμούς που έκαναν με τα αυτοκίνητά τους.