Μια δυναμική ώθηση στον ποιοτικό τουρισμό ετοιμάζεται να δώσει ο Όμιλος Βασιλάκη μέσω της δημιουργίας ενός νέου, υπερσύγχρονου ξενοδοχείου και ανεξάρτητων κατοικιών, εντός του χώρου που ήδη λειτουργεί το γήπεδο γκολφ στη Χερσόνησο. Το νέο ξενοδοχείο που θα δημιουργηθεί θα είναι δυναμικότητας 50 ατόμων. Ονομαστική δυναμικότητα 90 κλινών θα έχουν οι συνολικά 45 βίλες που ετοιμάζονται να δημιουργηθούν στον χώρο. Ο Όμιλος Βασιλάκη μέσω της πολυμετοχικής εταιρείας «Κρητικά Γκολφ Α.Ε.» έχει ήδη καταθέσει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προς έγκριση στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο πλαίσιο της μελέτης γίνεται εμφανείς, πως η εταιρία «Κρητικά Γκολφ Α.Ε.» έχει στόχο με τη συγκεκριμένη επένδυση να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές για υποδοχή και φιλοξενία υψηλού επιπέδου τουρισμού, αν είναι δυνατόν και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Με τον τρόπο που πραγματοποιείται ο σχεδιασμός αλλά και με τις αναλύσεις στη Μελέτη, γίνεται κατανοητό επίσης ότι η νέα ξενοδοχειακή μονάδα έχει ως στόχο της να προωθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τοπικά προϊόντα και την κρητική φιλοξενία.

Το νέο κτίριο του ξενοδοχείου αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του κοινόχρηστου κτιρίου που ήδη υπάρχει στον ευρύτερο χώρο του γκολφ.

Στο υφιστάμενο κτίριο αναμένεται σύμφωνα με τη σχετική μελέτη να παραμείνουν όλες οι κοινόχρηστες λειτουργίες όπως reception, εστιατόριο, τραπεζαρία και χώροι υγιεινής κοινού. Το νέο κτίριο θα αποτελείται από ισόγειο και 2 ορόφους, που συνολικά θα περιλαμβάνουν 25 δίκλινα δωμάτια. Η μονάδα αναμένεται να περιλαμβάνει όλες τις χρήσεις που προβλέπονται για λειτουργία μονάδας 5 αστέρων.

Οι ανεξάρτητες κατοικίες αναμένεται να χωροθετηθούν στη βορειοδυτική «μύτη» του γηπέδου, σε μια φυσικά ανεξάρτητη άκρη. Οι κατοικίες θα είναι συνολικά 45 και θα είναι πέντε διαφορετικών τύπων. Οι μεγαλύτερες κατοικίες (συνολικά 9) θα είναι εμβαδού 175 τετραγωνικών μέτρων, με δύο ανεξάρτητους κτιριακούς όγκους οι οποίοι θα ενώνονται με υπαίθρια γέφυρα στον όροφο. Οι 45 ανεξάρτητες κατοικίες κυμαίνονται από 131 τετραγωνικά η κάθε μία έως και 175, ενώ όλες περιλαμβάνουν καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα και υπνοδωμάτια.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα συγκρότημα το οποίο θα είναι ισόγειο με ένα όροφο και κάθε κατοικία σε αυτό θα αποτελείται από 2 ή 3 υπνοδωμάτια και ιδιωτικές πισίνες.

Η πρόσβαση στις κατοικίες θα γίνεται από δρόμους πλάτους τουλάχιστον 5 μέτρων, ενώ κάθε κατοικία θα έχει το δικό της χώρο στάθμευσης.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το νέο ξενοδοχείο και οι ανεξάρτητες κατοικίες αναμένεται να λειτουργήσουν θετικά για την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα διαφημιστεί πολύ περισσότερο, ενώ θα φιλοξενεί για μεγάλο χρονικό διάστημα επισκέπτες υψηλής οικονομικής κατά κανόνα επιφάνειας, γεγονός που δυνητικά μπορεί να συμβάλει στην ευρύτερη οικονομική τόνωση της περιοχής και του νομού.