Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Μεγάλη ζήτηση έχουν οι βίλες στην Κρήτη όχι μόνο από ξένους αλλά και από μερίδα Ελλήνων που θέλουν να κάνουν ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά στα μεγάλα ξενοδοχεία αδυνατούν να βρουν δωμάτιο.

Προϋπόθεση βέβαια είναι να έχουν την οικονομική δυνατότητα, αφού οι τιμές τους σε πολλές περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Ενδεικτική είναι μια έρευνα στο διαδίκτυο για βίλες με πισίνα, όπου μπορεί να ξεκουραστεί για λίγες μέρες μια τετραμελής οικογένεια, για παράδειγμα από τις 3 έως τις 6 Αυγούστου, δηλαδή για 3 βράδια.

Το κόστος για τριήμερη διαμονή σε βίλα στο Καβροχώρι είναι 1.300 ευρώ, στις Βασιλειές 885 ευρώ, στο Κουτουλουφάρι 1.188 ευρώ, στην Αγία Πελαγία 690 ευρώ, στις Γούβες 1.350 ευρώ, στην Ανώπολη 810 ευρώ, στα Μάλια 720 ευρώ.

Είναι αυτονόητο ότι οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με το είδος του καταλύματος, τις ανέσεις, την τοποθεσία, τις ημερομηνίες, τη συμφωνία που μπορεί να κάνει ο πελάτης με τον ιδιοκτήτη κ.λπ.Τις προτιμούν Άγγλοι, Ολλανδοί

Ο τουριστικός επιχειρηματίας Μανόλης Παπακαλιάτης, είπε στην “Π” ότι οι καλές βίλες, ακόμη και εάν είναι ακριβές, έχουν ζήτηση κυρίως από Αγγλους και Ολλανδούς, οι οποίοι θέλουν να κάνουν ήρεμες διακοπές ακόμη και στο βουνό, αρκεί να έχουν πισίνα.

Οπως σημειώνει το Euro2day, η περιοχή των Χανίων εμφανίζει μια από τις υψηλότερες πληρότητες της περιόδου στα επίπεδα του 88%, με βάση τον αριθμό καταλυμάτων που είναι καταχωρημένα στην πλατφόρμα της Booking.com. Οι χαμηλότερες τιμές βρέθηκαν στα επίπεδα των 210 ευρώ για μια βδομάδα, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια εννοείται. Εκτός των απολύτως φθηνότερων επιλογών ωστόσο, οι οποίες δεν αποτελούν πανάκεια, βρέθηκαν πολλά καταλύματα με κόστος μεταξύ 260 και 350 ευρώ. Με δεδομένο ότι τα δωμάτια στα πολύ καλά ξενοδοχεία της περιοχής έχουν εξαφανιστεί, βρέθηκαν διαθέσιμα δωμάτια σε τετράστερα και πεντάστερα με κόστος μεταξύ 1.200 και 1.700 ευρώ για μια βδομάδα, που μεταφράζεται σε 160-250 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Η υψηλότερη τιμή της αναζήτησης αφορούσε δίκλινο σε ένα από τα νέα πολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής, μόνο για ενήλικες (adults only), που κόστιζε 3.682 ευρώ για επτά διανυκτερεύσεις.