Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η χθεσινή Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λιγκ αφού οι ομάδες συμφώνησαν ότι…διαφωνούν για τα βασικά που είναι η προκήρυξη και τα πλέι οφ. Στη Λίγκα φαίνεται πως υπάρχουν δυο μπλοκ με εντελώς αντίθετες απόψεις ανάμεσα στους "μεγάλους" και τους "μικρούς". Η προκήρυξη του πρωταθλήματος, ωστόσο, πρέπει να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και όλα δείχνουν πως αυτό θα συμβεί την ερχόμενη Παρασκευή 28 Ιουλίου που θα συνεχιστεί η Γ.Σ που διακόπηκε χθες, αφού δεν βρισκόταν κοινός τόπος.

Η Γενική Συνέλευση είχε εντάσεις με την κάθε πλευρά να επιμένει στις θέσεις της, αφού το διακύβευμα είναι τεράστιο και αφορά φυσικά το οικονομικό κομμάτι. Οι μικροί δεν δέχονται να γίνει μείωση των ομάδων από 16 σε 14, μία απόφαση που για να περάσει χρειάζονται 12 ψήφοι. Αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνονται, οπότε μόνο με... θαύμα μπορεί να αλλάξει κάτι στο άμεσο μέλλον.

Από εκεί και πέρα η μεγαλύτερη διαφωνία αφορά τα πλέι οφ. Υπάρχουν τρεις τάσεις: 1) Να μην γίνουν καθόλου, 2) Να γίνουν και από τη διαδικασία να προκύψει ο πρωταθλητής, 3) Να γίνουν ως έχουν σήμερα. Η δεύτερη περίπτωση βρήκε εντελώς αντίθετη την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που ζητά να γίνουν πλέι οφ είτε όπως γνωρίζουμε σήμερα είτε καθόλου. Αν συμβεί το δεύτερο, τότε η NOVA έχει δικαίωμα να κάνει χρήση ρήτρας που υπολογίζεται περίπου στα 4.500.000?, αφού θα χάσει έναν αγωνιστικό μήνα.

Οι "μικροί" και πάλι δεν ήταν αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο, αρκεί να καλύψουν τη... χασούρα οι "μεγάλοι", κάτι για το οποίο αντέδρασε κυρίως η πλευρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ποια είναι τα πιθανότερα σενάρια; Να πάμε χωρίς αλλαγές για τη φετινή περίοδο και με μία μικρή μείωση που θέλει η NOVA (έχει προγραμματιστεί νέο ραντεβού των "μεγάλων" με σκοπό να "κοπούν" τα πλέι οφ όσο το δυνατόν πιο... αναίμακτα) ή να οδηγηθούμε στα άκρα με άγνωστες προεκτάσεις.