Λίγο πριν από το 90’ είχαμε χθες… ανατροπή στον Εργοτέλη με την εμφάνιση του Αιγύπτιου Μαχέντ Σαμί ο οποίος επανήλθε και έκανε γνωστό το ενδιαφέρον του για την ομάδα ζητώντας συνάντηση με τους κιτρινόμαυρους παράγοντες. Μένει να δούμε πλέον αν θα σημειωθεί το…γκολ στις καθυστερήσεις όπως είχε πει πριν από μερικές μέρες ο πρόεδρος Γιώργος Βρέντζος. Η Γενική Συνέλευση λοιπόν έκρυβε την έκπληξη καθώς σε αυτήν παρουσιάστηκε ένα μέιλ με την υπογραφή του γιού του Μαχέν, Ναντίμ Σαμί στο οποίο τονίζεται η επιθυμία του Αιγύπτιου επιχειρηματία για μια συνάντηση στην Κρήτη τις αμέσως επόμενες μέρες.

Για το λόγο αυτό και συστάθηκε πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιώργο Βρέντζο, τον αντιπρόεδρο Γιώργο Στειακάκη, τον γενικό γραμματέα Γιάννη Μπροκαλάκη και τους κ.κ. Φραγκάκη, Φιλιππάκη που θα έχουν συνάντηση με την πλευρά του κ. Σαμί, για να δουν αν το ενδιαφέρον του είναι τέτοιο που πληροί τις προϋποθέσεις για εμπλοκή του στα διοικητικά του συλλόγου.

Η επιστολή Σαμί

Στην επιστολή που έστειλε προς τον επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής Γιώργο Στειακάκη, και υπογράφει ο γιος του Μαγκέτ, Ναντίμ Σαμί, η πλευρά του Αιγύπτιου επιχειρηματία τονίζει: «Υπό την ιδιότητά μου ως ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της NSB Sports Group, εταιρείας υπό ίδρυση στην Ελλάδα, με το παρόν σας πληροφορώ για το γνήσιο ενδιαφέρον μας να κατέχουμε και να λειτουργούμε την Εργοτέλης ΠΑΕ για την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν 2017-2018, αγωνιζόμενη στη δεύτερη κατηγορία, εφόσον η ομάδα είναι ελεύθερη από χρέη και εφόσον έχει την ίδια παρούσα συμφωνία χρήσης του Ολυμπιακού Σταδίου (αναφέρεται στο Παγκρήτιο). Περαιτέρω λεπτομέρειες μπορούν να συζητηθούν σε μια προσωπική συνάντηση αυτήν την εβδομάδα. Με εκτίμηση Ναντίμ Σαμί».

Στην Γενική Συνέλευση ο Γιώργος Βρέντζος ενημέρωσε για τις διαπραγματεύσεις που ο ίδιος είχε με τον Αιγύπτιο επιχειρηματία και τους λόγους που αυτές οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, ενώ αποκάλυψε πως στο παρελθόν είχε δείξει ενδιαφέρον και για τον ΟΦΗ και για τον λόγο αυτό όπως είπε ήρθε στο Ηράκλειο στον αγώνα με τον Άρη, χωρίς όμως οι δύο πλευρές να έχουν ουσιαστική επαφή.

Από την πλευρά του ο κ. Στειακάκης ενημέρωσε για την επικοινωνία που είχε μαζί του ο εκπρόσωπος του Αιγύπτιου επιχειρηματία στην Ελλάδα, Γιώργος Τούντζαρης, διάβασε στο σώμα την επιστολή προτείνοντας για να γίνει αυτή επαφή για να ξεκαθαρίσει οριστικά το ζήτημα και να φανεί αν το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό:  «Αν δεν τους ακούσουμε δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο σοβαρό είναι το ενδιαφέρον τους. Μην πάμε σε απόφαση αν δεν έχουμε εξαντλήσει όλα τα ενδεχόμενα» είπε χαρακτηριστικά  και εισηγήθηκε τη σύσταση επιτροπής που θα έχει συνάντηση μαζί του.

Η Γενική Συνέλευση πρότεινε προς ψήφιση δύο προτάσεις: α) να γίνει μια ύστατη προσπάθεια μήπως και οι διαπραγματεύσεις με τον Σαμί φέρουν κάποιο αποτέλεσμα β) να παρθεί η απόφαση για συμμετοχή της ομάδας στη Γ’ Εθνική. Δια βοής το σώμα της ΓΣ αποφάσισε να διακοπούν οι εργασίες, να γίνουν οι διαπραγματεύσεις με τον Αιγύπτιο επιχειρηματία και να συνεχισθεί η συνέλευση την ερχόμενη Παρασκευή 28 Ιουλίου για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.