Ο Φώτης Τσάλος (πρώτος από αριστερά) στη χθεσινή Γενική Συνέλευση η οποία τον εξέλεξε πρόεδροΟ Φώτης Τσάλος (πρώτος από αριστερά) στη χθεσινή Γενική Συνέλευση η οποία τον εξέλεξε πρόεδρο

Με την προεδρία του Φώτη Τσάλου ο οποίος μπαίνει στο νέο μετοχικό σχήμα με ένα ποσό γύρω στις 300.000 ευρώ συνεχίζει από δω και πέρα ο ΟΦΗ την στιγμή που οι υπόλοιποι μέτοχοι δηλώνουν ουσιαστικά αδυναμία να αντιμετωπίσουν μόνοι τους την κατάσταση.

Ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της Χερσονήσου έδωσε το “παρών” στην χθεσινή Γενική Συνέλευση και έκανε γνωστό ότι θέλει να βοηθήσει προσφέροντας ένα σημαντικό ποσό με την προυπόθεση να αναλάβει την προεδρία της ομάδας.

Οι μέτοχοι, αν και κάποιοι από αυτούς εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους δέχθηκαν τελικά την πρόταση του κ. Τσάλου (ανάλογη είχε γίνει και πριν από λίγες μέρες από τον κ. Πάτση και απορρίφθηκε) ο οποίος αναλαμβάνει πλέον να οδηγήσει το καράβι του ΟΦΗ που πλέει με κατεύθυνση το…παγόβουνο και καλείται να του αλλάξει πορεία για να μην βυθιστεί.

Η χθεσινή εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που γράφαμε τις τελευταίες μέρες ότι δηλαδή οι μέτοχοι δείχνουν ότι δεν θέλουν να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα. Είναι σαν να πετούν λευκή πετσέτα αφού οι περισσότεροι αρνήθηκαν να μπουν στο νέο συμβούλιο ενώ είναι άγνωστο αν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη. Ο κ. Τσάλος δεν γίνεται φυσικά μεγαλομέτοχος με το ποσό που θα συμμετάσχει ωστόσο είναι πλέον αυτός που αν τελικά βάλει αυτά τα χρήματα τότε θα έχει δώσει και τα περισσότερα σε σχέση με τον καθένα ατομικά από τους μετόχους. Μάλιστα όπως είπε στην Γενική Συνέλευση σήμερα θα καταθέσει το ποσό των 100.000 ευρώ και περιμένει και από τους άλλους μετόχους να κάνουν την ίδια κίνηση.

Το νέο Δ.Σ απαρτίζεται από τους Φώτη Τσάλο, Αντίπα Σηφάκη, Mανόλη Κουμαντάκη, Μανόλη Ορφανάκη, Δημήτρη Καλαιτζάκη, Κώστα Ζερβάκη και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννη Δανδάλη.

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, έχει ως εξής:

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος: Φώτης Τσάλος

Αντιπρόεδρος: Γιάννης Δανδάλης (πρόεδρος Ερασιτέχνη ΟΦΗ)

Μέλη: Αντίπας Σηφάκης, Μανόλης Κουμαντάκης, Μανόλης Ορφανάκης, Κώστας Ζερβάκης, Δημήτρης Καλαϊτζάκης.

Να σημειωθεί ότι από την χθεσινή Συνέλευση απουσίαζε η πλευρά του κ. Καράτζη (εκπροσωπήθηκε από άλλο μέτοχο) ενώ πρόταση για να μπουν στο Δ.Σ έγινε αλλά αρνήθηκαν στους κκ Συριγωνάκη, Βάβουλα, Αλετρά, Κάββαλο με τον τελευταίο πάντως να στηρίζει το νέο πρόεδρο.

Ζητούνται άμεσες λύσεις

Κι όλα αυτά ενώ η αδράνεια των τελευταίων ημερών έφερε πολλά προβλήματα με προσφυγές αλλά και με τον κίνδυνο να χαθούν παίκτες που δεν έχουν υπογράψει. Έτσι λοιπόν ο ΟΦΗ όχι μόνο δεν διακανόνισε τις οφειλές με τον Ράντι, αλλά είδε και τους Όστοϊς, Δαύκο να κινούνται νομικά καταθέτοντας προσφυγή. Ο νομικός του ΟΦΗ, Ζαχαρίας Λιπαράκης δεν κατάφερε να πάρει αναβολή και το μόνο που πέτυχε ήταν να του δοθεί προθεσμία για υπόμνημα έως τις 31 Ιουλίου, οπότε θα βγει απόφαση. Αναβλήθηκε μόνο η υπόθεση του Μπράνκο Όστοϊτς για τις 28 Αυγούστου. Ο μεν Ράντι διεκδικεί ένα ποσό της τάξης των 15.000 ευρώ και ο Δαύκος 19.300 ευρώ. Χθες εξάλλου δημοσιεύματα ανέφεραν ότι Στρέζος, Κουσκουνάς σκέφτονται να φύγουν ενώ θέμα έχει προκύψει και με τον Μάνο και φυσικά με τους παίκτες που περιμένουν για να υπογράψουν. Ερωτηματικό αποτελεί η στάση του Παπαδόπουλου που περιμένει και αυτός ενώ σήμερα έχει προγραμματίσει την πρώτη συγκέντρωση.

Παίρνει άδεια

Το μόνο θετικό είναι ότι ο ΟΦΗ πήρε άδεια σε δεύτερο βαθμό αλλά μόνο για την Β` Εθνική (για την Σούπερ Λίγκα απορρίφθηκε λόγω έλλειψης υποδομών). Αυτό πάντως δεν αλλάζει σε κάτι αφού για την Σούπερ Λίγκα θα καταθέσει νέο φάκελο εφόσον ανέβει κατηγορία. Ο κόσμος από την πλευρά του παρακολουθεί με αγωνία τα τεκταινόμενα και μάλιστα χθες υπήρχαν αρκετοί που περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο που έγινε η Γενική Συνέλευση για να μιλήσουν με τους μετόχους.

Την Πέμπτη η Λίγκα

Για την Πέμπτη 27/7 στις 3.30μ.μ ορίστηκε το ΔΣ της Football League, όπου θα καθοριστεί η εικόνα του νέου πρωταθλήματος και θα συζητηθεί η προκήρυξη, η κλήρωση, αλλά και η έναρξη του νέου πρωταθλήματος.