Μια επιτυχία με άρωμα Κρήτης

Άρωμα… Κρήτης από την επιτυχία της εθνικής του μπάσκετ. Και ο Κόνιαρης Χανιώτης αλλά και ο αρχηγός της ομάδας μας Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που ανεδείχθη ο πολυτιμότερος παίκτης όλης της διοργάνωσης, είναι Ηρακλειώτης. Πώς; Μα είναι εγγονός ενός πολύ γνωστού Ηρακλειώτη που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγα χρόνια. Πρόκειται για τον παλιό ποδοσφαιριστή του Π.Ο.Α. και του Ο.Φ.Η. Γιώργο Καφούση, που διετέλεσε επίσης δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ηρακλείου επί δημαρχίας Μανόλη Καρέλλη. Επίσης ο αδερφός της μητέρας του, Γιάννης Καφούσης, εργάζεται για πολλά χρόνια στον Δήμο Ηρακλείου.

Μήνυμα του Προέδρου για τις διακριτές εξουσίες!

Η διάκριση της δικαστικής εξουσίας από τη νομοθετική και την εκτελεστική δεν αποτελεί προνόμιο των δικαστών αλλά θεσμική εγγύηση για να ασκούν απερίσπαστοι και αμερόληπτοι το δικαιοδοτικό τους έργο, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του κατά τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία της 43ης επετείου της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Υπογραμμίζοντας πως «μόνον υπό καθεστώς Δημοκρατίας και της, σύμφυτης με αυτήν, διάκρισης των εξουσιών μπορεί ο Άνθρωπος να ζήσει και να δημιουργήσει ελεύθερος» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η διάκριση των εξουσιών σημαίνει μεταξύ άλλων:

- Για τη νομοθετική εξουσία, τη θέσπιση των νόμων με σεβασμό του Συντάγματος.

- Για την εκτελεστική εξουσία, τη διακυβέρνηση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος με σεβασμό του Κράτους Δικαίου.

- Και για τη δικαστική εξουσία, την απονομή της Δικαιοσύνης με σεβασμό, εκ μέρους των δύο άλλων εξουσιών, των εγγυήσεων προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των δικαστών.

Οριστικά στον Μαρινάκη ο Οργανισμός Λαμπράκη

Είναι και επίσημο πια. Κύριος του ΔΟΛ καθίσταται με απόφαση του Πρωτοδικείου ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης ως υπερθεματιστής που πλειοδότησε κατά τη διαδικασία μεταβίβασης της επιχείρησης.

Με την απόφασή της η πρόεδρος πρωτοδικών Έλενα Πεδιαδίτη επικυρώνει τη μεταβίβαση του Οργανισμού στον κ. Μαρινάκη και κάνει δεκτή την παρέμβαση εργαζομένων του συγκροτήματος που είχαν ζητήσει την αναγνώριση της διαδικασίας εκπλειστηρίασης.

Παράλληλα η πρόεδρος απορρίπτει την παρέμβαση που είχε ασκήσει η εταιρεία DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, η οποία είχε αντιταχθεί στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης αμφισβητώντας τη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αίτησης επικύρωσης στο τμήμα Εκούσιας Διαδικασίας του Πρωτοδικείου, στις αρχές Ιουλίου, είχαν ασκήσει παρεμβάσεις και οι συνδικαλιστικές ενώσεις ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΕΤΙΤΑ, ζητώντας όπως και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού την αναγνώριση της διαδικασίας και τη μεταβίβαση του ΔΟΛ στον κ. Μαρινάκη, τονίζοντας πως, αν δεν αναγνωριστεί ως υπερθεματιστής η εταιρεία, θα οδηγηθεί σε πτώχευση.

Αρνούνταν να τον θάψει!

Άγνωστες πτυχές της ζωής του Αριστοτέλη Ωνάση και ιδίως τις τραγικές στιγμές που έζησε με τον θάνατο του γιου του Αλέξανδρου αποκάλυψε η οικονόμος του μεγιστάνα.

Η οικονόμος του μεγιστάνα συγκλόνισε με την αποκάλυψή της ότι αρνούνταν να θάψει το πτώμα του γιου του, Αλέξανδρου, επί 20 ημέρες, ώστε να μπορεί να του μιλάει!

«Ο Ωνάσης αγαπούσε τα παιδιά, αλλά ήταν τόσο απασχολημένος, οπότε δεν μπορούσε να ασχοληθεί πολύ μαζί τους. Ο Αλέξανδρος δεν ήθελε να ακούει κουβέντα ότι είναι γιος του Ωνάση. Η Χριστίνα ήταν σε άλλο κόσμο και πίστευε ότι δεν την αγαπούσε ο πατέρας της. Δεν ήταν αγαπημένα τα αδέρφια, η Χριστίνα ήταν λίγο δύσκολη κοπέλα. Δεν έζησε σε οικογένεια».

Γιατί το έψαχνε;

Το άκουσα και δεν το πιστεύω! Είναι δυνατόν δημοτικός παράγοντας που φιλοδοξεί να ξαναπαίξει ρόλο στα κοινά να…ψάχνει τις συμβάσεις στελεχών του Δήμου; Κι όχι να τις ψάχνει για να διαπιστώσει κάτι που τον ενδιαφέρει, αλλά κατόπιν διαταγής των εντολέων του;

Τέλος στη… γκρίζα

Ε, χρειαζόταν, εδώ που τα λέμε. Να μπει τέλος στις «γκρίζες ζώνες» της τηλεοπτικής διαφημιστικής αγοράς επιχειρείται με το «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου» που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και συζητείται στις επιτροπές της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η αγορά και η πώληση του διαφημιστικού χρόνου τόσο στους δημόσιους όσο και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς οργανισμούς θα διενεργείται μέσω μιας πλατφόρμας που θα σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και υλοποιηθεί από ανάδοχο που θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό.

Η αντίδραση για τη στήριξη ενός συμπολίτη

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Δημοτικό Συμβούλιο δημιουργείται θέμα εκ του μη όντος. Αυτή τη φορά ωστόσο δεν υπήρχε κανένας ουσιαστικός λόγος για όσα διαδραματίστηκαν, όταν ο Μαρίνος Παττακός θέλησε να περάσει εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα για αίτημα πωλητή λαϊκής αγοράς που ζητούσε από δύο καθημερινές ημέρες να μεταφερθεί μόνο στη λαϊκή του Σαββάτου. Ο Μαρίνος Παττακός έφερε το θέμα στη λογική στήριξης ενός αδύναμου συμπολίτη, όπως υποστήριξε, για να εισπράξει την έντονη αποδοκιμασία του Ηλία Λυγερού. Αφού τα πνεύματα οξύνθηκαν αρκετά, ο Μαρίνος Παττακός ανέφερε πως είναι «ντροπή για ανθρώπους της «Αριστεράς» να κάνουν τέτοια διαδικασία για έναν άνθρωπο κατατρεγμένο» και απέσυρε το αίτημά του.

Έντονα αντέδρασε όμως και ο Ηλίας Λυγερός που τόνισε ότι «τα μαντιλάκια τα δακρύβρεχτα να τα πουλούν αλλού» τονίζοντας πως «πάει πολύ να μας κάνουν μαθήματα οι άνθρωποι της σκληρής δεξιάς». Η απάντηση Λυγερού εξόργισε πολλούς στο Σώμα και τον πρόεδρο Γρηγόρη Πασπάτη που έκανε λόγο για μια χειρότερη «Σκληρή Αριστερά».

Αλλαγή περιορισμένη

Για τον Σεπτέμβριο, μετά το Μάιο του 2019, πάει τις εκλογές ο Σκουρλέτης στην αυτοδιοίκηση, οπότε καλό είναι να κρατηθούν τα κοστούμια. Επίσης μαθαίνω ότι δεν αλλάζουν τα όρια και η χωροταξία των δήμων, παρά το γεγονός ότι θα το ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανώς μόνο νησιωτικά και ορεινά να γίνουν αλλαγές. Μέχρι εκεί. Οπότε τελειώνουν και κάτι…μικροφιλοδοξίες που είχα ακούσει τελευταία στο Ηράκλειο.

Έβγαζε μάτια

Δεν ξέρω ποιος είχε τη φαεινή ιδέα στη ΝΟΔΕ να επιτεθεί στον Δήμο Ηρακλείου για την καθυστερημένη ονοματοδοσία (για τον Μητσοτάκη) αλλά «καρφώθηκε»! Φάνηκε, ειδικά όταν συγκρίνει το Δήμο Μαλεβιζίου με το Δήμο Ηρακλείου, ότι ήταν άλλος ο στόχος. Κάτι…σαν τον Πασπάτη δηλαδή που βρέθηκε…κι από πάνω με την απάντηση που έδωσε για «νόμιμες και γρήγορες διαδικασίες».

Πρέπει να τα προσέχουν αυτά. Άραγε ήξερε για την ανακοίνωση ο γραμματέας και τι λέει;

Θα ήταν έγκλημα

«Θα ήταν έγκλημα εάν δεν βγαίναμε και τώρα στις αγορές» έλεγε χθες ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης που έχασε μεν την προηγούμενη εβδομάδα το στοίχημα, αλλά τώρα…έπεσε μέσα! «Ήταν μεγάλη ευκαιρία να πάμε τώρα» έλεγε ο γιατρός που χαρακτήρισε τον Βαρουφάκη...ατύχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον τόπο.

«Τον πληρώσαμε ακριβά» είπε.

Πανηγυρίζει κι ο Πολάκης

Μέσω του λογαριασμού του στο Facebook o αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης πανηγύρισε την έξοδο της χώρας στις αγορές και απαντά σε όλους όσοι θεωρεί ότι θα «λυπηθούν» με αυτή την εξέλιξη.

Όπως γράφει, πάντα ευγενικά, ο κ. Πολάκης: “Και τώρα, φάτε τα σκώτια σας!”.