Τις διαβεβαιώσεις του αναδόχου για συνέχεια της β’ φάσης του Πολιτιστικού μετέφερε στο Σώμα ο δήμαρχος Ηρακλείου Τις διαβεβαιώσεις του αναδόχου για συνέχεια της β’ φάσης του Πολιτιστικού μετέφερε στο Σώμα ο δήμαρχος Ηρακλείου

Τη διαβεβαίωση, που έλαβε, για συνέχεια της β’ φάσης του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, μετέφερε χθες στο Σώμα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Λαμπρινός ήταν πολύ προσεκτικός τόσο ως προς τις δηλώσεις του, όσο όμως και ως προς την έκφραση αισιοδοξίας, σε σχέση με το πώς προχωρά το έργο. Αναφερόμενος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο παρουσία εκπροσώπων τόσο της ΔΕΠΤΑΗ, όσο και των αναδόχων, ο δήμαρχος υποστήριξε πως σκοπός της σύσκεψης ήταν η διαπίστωση του αν υπάρχει διάθεση από την ανάδοχο εταιρεία να προχωρήσει το έργο.

«Η διαβεβαίωση που λάβαμε είναι πως η ανάδοχος εταιρεία ξεκινάει αμέσως και πάση δυνάμει τη συνέχεια του έργου» διευκρίνισε ο κ. Λαμπρινός.

Παρόλα αυτά ο κ. Λυγερός θέλησε να τονίσει την απαισιοδοξία της παράταξής του σε σχέση με το πώς μπορεί να προχωρήσει το έργο, ρωτώντας τον Δήμαρχο Ηρακλείου για το αν οι διαβεβαιώσεις της αναδόχου εταιρείας πατούν σε γερές βάσεις. Και ο κ. Κασσαπάκης ρώτησε επίσης το πώς θα συνεχίσει η εταιρεία με δεδομένο ότι υπάρχουν 28 ενστάσεις για το έργο.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου διευκρίνισε πως οι δηλώσεις των αναδόχων προϋποθέτουν την τήρηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων αλλά και ανάληψης ευθυνών. Ο κ. Λαμπρινός συνεχίζοντας ανέφερε πως δεν τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης θέματα νομικού χαρακτήρα, ωστόσο τόνισε πως οι εξελίξεις αναμένονται στη βάση των δεσμεύσεων που έλαβαν οι ανάδοχοι.

Νωρίτερα, ο υπεύθυνος της εταιρείας ΑΚΤΩΡ για τα οικοδομικά κτίρια στην Ελλάδα, Παναγιώτης Μαλαμίτσης που βρέθηκε στο Ηράκλειο και συμμετείχε στη σύσκεψη, είχε υποστηρίξει πως το «Ηράκλειο είναι μια πολύ σπουδαία πόλη και θέλουμε να έχουμε στο βιογραφικό μας ένα τέτοιο μεγάλο πολιτιστικό έργο».

«Κληθήκαμε να ανταποκριθούμε και θα το πράξουμε για το Πολιτιστικό Κέντρο» διευκρίνισε ο κ. Παλαμίτσης για να προσθέσει:

«Έχουμε εγκεκριμένη μελέτη και μεθοδολογία και πολύ σύντομα θα το υλοποιήσουμε το έργο. Μέχρι σήμερα οι εργολάβοι έπαιρναν τη μελέτη και την υλοποιούσαν αλλά η μελετοκατασκευή είναι άλλο πράγμα. Πρέπει να φτιάχνουμε χωρίς να ξηλώνουμε. Αυτές οι μεθοδολογίες θέλουν και ψάξιμο».