Έκθεση ζωγραφικής με την υποστήριξη των εκδόσεων “Καζαντζάκη” φιλοξενείται από σήμερα στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια.

Η έκθεση έχει τίτλο της “Καζαντζάκης, Μεγάλο Κάστρο, Καπετάν Μιχάλης” και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους στον κορυφαίο Κρητικό συγγραφέα από την καλλιτεχνική ομάδα “Λόγω... Τέχνης”.

Είναι εμπνευσμένη από το “όραμα της Κρήτης” και τον αγώνα των Κρητικών για την ελευθερία, όπως τα περιγράφει ο συγγραφέας στον “Καπετάν Μιχάλη”, ένα από τα τελευταία συγγραφικά του έργα, το οποίο συγκαταλέγεται στα κορυφαία της νεοελληνικής γραμματείας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιηούνται σήμερα στις 8:30 το βράδυ.

Τη μουσική επιμέλεια στη βραδιά των εγκαινίων θα έχουν ο Μιχάλης Καλλέργης, ο Αντώνης Φραγκιαδάκης και ο Γιάννης Κασσωτάκης. Θα συμμετέχουν οι σχολές χορού της Ροδούλας Κρανιωτάκη και του Νίκου Περυσινάκη. Αποσπάσματα από το βιβλίο του συγγραφέα “Καπεταν Μιχάλης” θα διαβαστούν από την ομάδα βιβλίου “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος” του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η ζωγράφος Μαρίνα Βαπωράκη ενώ συμμετέχουν με έργα τους οι Σοφία Βασσάλου, Μανόλια Κοντογιάννη, Αργυρώ Λυραράκη, Έρη Μουρτζάκη, Γιάννης Μπιτσικάκης, Αργυρώ Ορφανουδάκη, Μαρίνα Πετράκη, Αρετή Πετρουλάκη, Ευαγγελία Ρουσσάκη, Αργυρώ Σεκερτζή και Λίτσα Χριστουλάκη.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και το Σάββατο 29 Ιουλίου.