Στον παγκόσμιο θρόνο του ακοντισμού ΑμεΑ παρέμεινε ο Μανώλης Στεφανουδάκης! Ο Μεσσαρίτης γίγαντας, όπως συνέβη το 2015 στη Ντόχα, έτσι και χθες στο Λονδίνο κατέκτησε την κορυφή του αγωνίσματος (F54), σημειώνοντας μάλιστα και ρεκόρ αγώνων.

Ο κάτοχος δύο Παραολυμπιακών μεταλλίων, στην πέμπτη του βολή έστειλε το ακόντιο στα 29,51μ., επίδοση που τον έφερε στην υψηλότερη θέση του πόντιουμ των νικητών για δεύτερο σερί παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Στεφανουδάκης, ο οποίος να θυμίσουμε πως ήταν πρώτος στους Παραολυμπιακούς του Ρίο και τρίτος στους Αγώνες του Λονδίνου, είχε άλλη μια βολή πάνω από τα 29 μέτρα και συγκεκριμένα 29.22 στην έκτη του προσπάθεια.

Οι υπόλοιπες βολές του ήταν 27.57, 28.65, 28.95 και 27.21μ.

Αυτό ήταν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τον ελληνικό στίβο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, μετά από αυτό του Μιχάλη Σεΐτη στα 400μ. Συνολικά η Ελλάδα κατέκτησε οχτώ μετάλλια στη σπουδαιότερη διοργάνωση του στίβου μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Μιχάλης Σεΐτης κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. κατηγορίας Τ44. Ο Έλληνας αθλητής, ο οποίος είχε προκριθεί στον τελικό με τον 2ο καλύτερο χρόνο, κάλυψε την απόσταση σε 22.53, επίδοση που είχε και ο Νοτιοαφρικανός Φουριέ.

Η Ανθή Λιάγκου ήταν η πρωταγωνίστρια ενός ακόμα μεταλλίου για τον ελληνικό στίβο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε την τρίτη θέση στη σφαιροβολία κατηγορίας F33, με επίδοση 5,22μ.

Ο Δημήτρης Ζησίδης πήρε χθες το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία F32 με επίδοση 9,5 μ.

Όσον αφορά στη Δήμητρα Κοροκίδα, κατέλαβε την 4η θέση στη σφαίρα κατηγορίας F53, με καλύτερη βολή στα 4,34μ. στην έκτη και τελευταία προσπάθεια. Ο κόντρα άνεμος στα περισσότερα από τα άλματα που επιχείρησε δεν επέτρεψε στη Στέλλα Σμαραγδή να πλησιάσει το φετινό της ρεκόρ στο μήκος (F47) και ως εκ τούτου έμεινε εκτός μεταλλίων. Η Σμαραγδή κατετάγη 5η με καλύτερο άλμα στα 5.02μ. που σημείωσε στην τρίτη προσπάθεια.

Την 7η θέση τέλος στον ακοντισμό κατηγορίας F34 κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Πασσάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλύτερη βολή στα 19.52μ. (έκτη προσπάθεια), επίδοση που αποτελεί φετινό προσωπικό ρεκόρ.

• Τα θερμά του συγχαρητήρια στον Μανόλη Στεφανουδάκη για το χρυσό μετάλλιο έδωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

• Τον μεσσαρίτη πρωταθλητή συγχαίρει επίσης το σωματείο ΑμεΑ “Μεγαλόνησος” στο οποίο ανήκει.