Βελτιωτικές κινήσεις αλλά και τη διεισδυτικότητα του πολιτικού μηνύματος της Ν.Δ αναζητά η ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου της ΝΔ και για τον λόγο αυτό προχώρησε το 10ήμερο από 5-15 Ιουλίου σε έρευνα κοινής γνώμης όχι μόνο στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος, αλλά και σε Ηρακλειώτες. Επιπλέον φυσικά ήταν να να καταγράψει τη γνώμη των πολιτών για την παρουσία και τη δράση των τοπικών οργανώσεων της Ν.Δ. στο νομό Ηρακλείου.

Μετά από ένα και πλέον χρόνο δουλειάς και έχοντας πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη πορεία μέσα από δράσεις και έντονη παρουσία, η ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου ζητά τη γνώμη των πολιτών.

«Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου είναι η πρώτη σε όλη την Ελλάδα που ζητά τη γνώμη των πολιτών. Αυτό αποτελεί από μόνο του μια πρωτοπορία, μια καινοτομία και ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και οι απαντήσεις των πολιτών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην έρευνα της ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου στέλνει και ένα ακόμη μήνυμα. Οι πολίτες μας λένε: «θέλουμε να γίνετε καλύτεροι, θέλουμε να είστε πιο αποτελεσματικοί, θέλουμε να δυναμώσουμε τη δική σας φωνή» διότι αυτή η φωνή είναι η φωνή της λογικής και της υπευθυνότητας» τονίζει ο κ.Καρκανάκης αναπληρωτής πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

Ανάλυση αποτελεσμάτων

Το δείγμα ανέρχεται στα 896 άτομα που απάντησαν στην έρευνα σε 14 ερωτήσεις.

Από τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα.

* Πόσο πιστεύετε ότι έχει βελτιωθεί συνολικά η λειτουργία των κομματικών μας οργανώσεων; Οι απαντήσεις Πολύ και Αρκετά λαμβάνουν το 80% των συνολικών απαντήσεων. 8/10 πολίτες απάντησαν ότι έχει βελτιωθεί η λειτουργία των κομματικών μας οργανώσεων.

*Πόσο εύκολη είναι η επικοινωνία με τις κομματικές οργανώσεις των νομών; Εδώ οι πολίτες απαντούν ότι είναι εύκολη και πολύ εύκολη σε ποσοστό 55 %, ενώ ότι είναι δύσκολη και πολύ δύσκολη λιγότεροι από 2/10 πολίτες.

* Πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από την επικοινωνία - συνεργασία σας με κομματική οργάνωση της ΝΔ, οι πολίτες έδωσαν σε ποσοστό 67% θετικές απαντήσεις, ενώ αρνητικές απαντήσεις δίνουν περίπου 3/10 πολίτες.

Ιδιαίτερη αξία για το δείγμα της έρευνας έχει η ερώτηση για τη συμμετοχή των ερωτώμενων σε κάποιο κομματικό όργανο, που το 75% απαντά αρνητικά και μόνο το 25% συμμετέχει σε κομματικό όργανο.

* Πιστεύετε ότι έχουν αναβαθμιστεί ποιοτικά οι δράσεις και οι πολιτικές παρεμβάσεις της Οργάνωσης; Στις απαντήσεις των πολιτών καταγράφονται θετικές απαντήσεις σε περισσότερους από 1/2 πολίτες, ενώ αρνητικές απαντήσεις είναι μόλις το 20%.

*Ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι απαντήσεις για το εάν οι παρεμβάσεις και δράσεις της ΝΟΔΕ έχουν πολιτικό αντίκρισμα στον νομό, που 6/10 πολίτες απαντούν ότι έχουν θετικό πολιτικό αντίκρισμα, ενώ 2/10 θεωρούν ότι δεν έχουν.

* Η καθημερινή και διαρκής παρέμβαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου στα τοπικά ζητήματα παρουσιάζεται στα επόμενα δύο ερωτήματα. Όπως φαίνεται περισσότεροι από 7/10 πολίτες (<77% των πολιτών) ενημερώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση για τα πεπραγμένα της ΝΟΔΕ στα τοπικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

*Οι δράσεις που δημιούργησαν θετική εντύπωση στην κοινωνία ήταν η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών, η εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια», και η δράση «Προσέχω» για την οδική ασφάλεια.

*Στο ερώτημα εάν υπάρχει κάτι που δημιουργεί αρνητική εντύπωση λιγότεροι από 2/10 πολίτες αναφέρουν την επιλογή προσώπων, σε ποσοστό 6% την εσωστρέφεια και σε ποσοστό 4% τον πολιτικό λόγο των στελεχών. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το ερώτημα δε δόθηκαν πιθανές απαντήσεις αλλά ο ερωτώμενος έγραφε ελεύθερο κείμενο.

*Ποσοστό 90% των πολιτών θεωρούν ότι υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης του οργάνου και προτείνουν σε ποσοστό 51% την επαφή με την κοινωνία, 3/10 πολίτες θεωρούν αναγκαία την ανανέωση και 1/10 ζητά αξιοκρατία. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το ερώτημα δε δόθηκαν πιθανές απαντήσεις αλλά ο ερωτώμενος έγραφε ελεύθερο κείμενο.

*Τέλος, οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 80% ότι πρέπει η ΝΟ.Δ.Ε. να ασχολείται περισσότερο με αυτοδιοικητικά/ επιμελητηριακά θέματα και κοινωνικές, εθελοντικές δράσεις του νομού.

«Η έρευνα γνώμης της ΝΟ.Δ.Ε. ανέδειξε μια σειρά από πολύ ενθαρρυντικά συμπεράσματα. Συμπεράσματα που αφενός μας ικανοποιούν για τη γενναία επιλογή της ανανέωσης, του ανοίγματος της ΝΔ στους πολίτες και της ανοιχτής συζήτησης με την κοινωνία, αλλά και παράλληλα μας δίνουν ένα μήνυμα για το τι κάνουμε λάθος. Πού πρέπει να βελτιωθούμε και τι πρέπει να προσέξουμε. Θέλουμε και επιδιώκουμε η δική μας πολιτική πρόταση, η δράση μας να έχει διαρκώς το «δάχτυλο» στον παλμό της κοινωνίας» λέει χαρακτηριστικά και ο γραμματέας της ΝΔ κ.Αυγενάκης.

«Σκοπός της έρευνάς μας είναι να αποκρυσταλλώσουμε τη γνώμη των πολιτών και να εργαστούμε πιο αποτελεσματικά για να υπηρετήσουμε το μήνυμα που εκπέμπει ο πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για “μια ανοιχτή Νέα Δημοκρατία που ανήκει στα μέλη της”. Τώρα πλέον ανοίγουμε ένα πραγματικό διάλογο με την κοινωνία, ζητάμε να μας αξιολογήσουν και να έρθουν στη Ν.Δ. μαζί με όλους εμάς για να δυναμώσουμε τη φωνή της υπευθυνότητας, της λογικής και της ελπίδας» τονίζει ο κ.Ζερβός ως υπεύθυνος επικοινωνίας.