Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται τη Δευτέρα και την Τρίτη το πλοίο της Greenpeace «Rainbow Warrior». Το πλοίο θα ανοίξει τις πόρτες του από τις 10.00 το πρωί έως και τις 2.00 το μεσημέρι και από τις 5.00 το απόγευμα έως και τις 8.00 το βράδυ. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε αυτό το ιστορικό πλοίο, να δει μία έκθεση φωτογραφίας που θα δείχνει το μέγεθος του προβλήματος της ρύπανσης από τα πλαστικά και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Μαζί θα μάθουμε πώς μπορούμε να προστατέψουμε τη θάλασσα από την εισβολή των πλαστικών μίας χρήσης.

Στο πλαίσιο επίσκεψης του πλοίου παράλληλα, αναμένεται να γίνει μία περιβαλλοντική δράση στην πλατεία Ελευθερίας στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας, όπου θα φτιαχτεί ένα μοναδικό ψηφιδωτό από 10.000 χρησιμοποιημένα πλαστικά ποτήρια μίας χρήσης. Το ψηφιδωτό βασίζεται στη μινωική τοιχογραφία από τα δελφίνια, που βρίσκεται στο παλάτι της Κνωσού και θα φτιαχτεί με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Σύμφωνα με τα μέλη της οργάνωσης, η θάλασσα στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, μετατρέπεται κάθε μέρα σε μία τεράστια χωματερή πλαστικών σκουπιδιών. Πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης (σακούλες, μπουκάλια, ποτήρια κ.ά.) βρίσκονται παντού, ακόμα κι εκεί που δεν φαίνονται, καθώς μπορούν να διασπαστούν σε μικροσκοπικά κομμάτια. Όλοι μας οφείλουμε να αλλάξουμε νοοτροπία, να μειώσουμε ριζικά το πλαστικό μίας χρήσης στη ζωή μας και να σώσουμε τη θάλασσα!