Όλος ο …καλός ο κόσμος, μπασκετικός και μη, μαζεύτηκε χθες στο μικρό θεατράκι του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου όπου έγινε η παρουσίαση της πρώτης συγγραφικής απόπειρας του γνωστού δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή. Ο Κρητικός αθλητικός συντάκτης που έχει συνδέσει τη φωνή του αλλά και τα χαρισματικά του άρθρα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, αποτύπωσε στο εκπληκτικό και ολοζώντανο από εικόνες βιβλίο του με τίτλο «Είμαστε πια πρωταθλητές» (εκδόσεις “Ελληνοεκδοτική”) τον θρίαμβο της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ που έβγαλε όλους τους Έλληνες στους δρόμους τα ζεστά βράδια του Ιουνίου του 1987.

Όσοι κλήθηκαν να μιλήσουν για το βιβλίο, από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών μέχρι τους ανθρώπους του μπάσκετ και τους δημοσιογράφους, αποθέωσαν την συγγραφική ικανότητα και το ήθος του Βασίλη Σκουντή, ο οποίος εδώ και αρκετές δεκαετίες κοσμεί με τη σεμνή του παρουσία την αθλητική δημοσιογραφία του τόπου μας.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η παρουσία σε αυτήν την εκδήλωση ανθρώπων που υπηρετούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της Κρήτης και τους ευχαριστώ για τα καλά τους λόγια. Με το βιβλίο αυτό εκτιμώ ότι ξόφλησα ένα προσωπικό γραμμάτιο στους ήρωες του ’87 κι εκπλήρωσα ένα τάμα μετά από τόσα χρόνια. Σίγουρα το ελληνικό μπάσκετ δεν γεννήθηκε την 14η Ιουνίου του 1987, ωστόσο η επιτυχία αυτή άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο σκέψης του κάθε Έλληνα και τον ενέπνευσε να πετύχει μικρά ή μεγάλα πράγματα στη ζωή του. Επειδή όλοι μας ζήσαμε εκείνες τις ημέρες, θεωρούμε το Ευρωμπάσκετ του ’87 ως το μεγαλύτερο γεγονός του ελληνικού αθλητισμού. Εφόσον εξακολουθούμε να αγαπάμε το μπάσκετ, οι επιτυχίες θα συνεχιστούν», τόνισε ο Βασίλης Σκουντής που έλαβε από τον δήμαρχο Ηρακλείου ένα συμβολικό δώρο (βιβλίο για τον Κρητικό Πόλεμο).

Εκτός από τον κ. Λαμπρινό, για τους Πρωταθλητές του ’87 και τον Βασίλη Σκουντή μίλησαν ακόμα ο περιφερειάρχης Ηρακλείου Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο παλαίμαχος διαιτητής Γιάννης Ράλλης, οι προπονητές Νίκος Τούλης, Γιώργος Καλαφατάκης, ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2005 Μιχάλης Κακιούζης και οι δημοσιογράφοι Στέλιος Μαλτεζάκης, Μανώλης Αλεξάκης.

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο πρώην πρόεδρος του «Ηράκλειο» και του ΕΣΑΚΕ Μανώλης Παπακαλιάτης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, ο τεχνικός της ομάδας πόλο του ΟΦΗ Μάκης Βολτυράκης ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Γιαλιτάκης.