Ξεκίνησαν οι ζυμώσεις για την επόμενη μέρα του ΕργοτέληΞεκίνησαν οι ζυμώσεις για την επόμενη μέρα του Εργοτέλη

Την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την αποτυχία εξεύρεσης επενδυτή συζήτησαν οι παράγοντες του Εργοτέλη σε συνάντηση που έγινε σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου. Στην συνάντηση έδωσαν το “παρών” αρκετοί παράγοντες της ομάδας και φίλοι του σωματείου οι οποίοι θέλησαν να κάνουν μια “χαρτογράφηση” των δεδομένων που δημιουργούνται μετά το ναυάγιο των επαφών του κ. Βρέντζου και ενόψει της Γενικής Συνέλευσης η οποία θα γίνει την Δευτέρα και θα αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα.

Η ατμόσφαιρα ήταν βαριά, από την άλλη όμως το μήνυμα που βγήκε είναι ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό για τον Εργοτέλη. Κανείς όπως φάνηκε δεν θέλει να δει την ομάδα να αγωνίζεται στο τοπικό αλλά από την άλλη αυτή είναι δυστυχώς και η πιο πιθανή λύση αφού οι υπόλοιπες αυτή την στιγμή είναι πολύ δύσκολες για τους κιτρινόμαυρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από μερίδα παραγόντων ακούστηκε και η πρόταση να κατέβει η ομάδα στην Β’ Εθνική συγκεντρώνοντας το ποσό που απαιτείται για την δημιουργία ΠΑΕ, ωστόσο αυτή η άποψη παρότι βρήκε αρκετούς να συμφωνούν εντούτοις είναι και η πιο δύσκολη αφού δεν φαίνεται να υπάρχει αυτός που θα ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας. Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση για την Γ’ Εθνική ωστόσο και σε αυτή υπάρχουν εμπόδια που έχουν να κάνουν με το οικονομικό. Η τάση είναι γενικά ότι ο Εργοτέλης πρέπει να αγωνιστεί σε εθνική κατηγορία αλλά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η έσχατη επιλογή του τοπικού που απαιτεί σαφώς λιγότερες οικονομικές υποχρεώσεις αλλά που πληγώνει ανεπανόρθωτα το πρεστίζ της ομάδας.

Ψύχραιμοι οι Alternatives

Την ίδια ώρα ο κόσμος του Εργοτέλη παρά την πίκρα του για τις εξελίξεις δείχνει να αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την κατάσταση. Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται μέσα από την ανακοίνωση των Alternatives με την οποία ο Σύνδεσμος Φίλων του Εργοτέλη παίρνει θέση για τα όσα συμβαίνουν. Αφού μέσα από την ανακοίνωση γίνεται μια αναφορά στα χρόνια που ο Εργοτέλης πρωταγωνίστησε με την παρουσία του στην Σούπερ Λίγκα και αφού σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο Γιώργο Βρέντζο του αναγνωρίζεται η προσπάθεια που κατέβαλε, έστω κι αν όπως αναφέρεται σκόρπισε «φρούδες ελπίδες», στέλνει το μήνυμα για την επόμενη μέρα τονίζοντας: «Ενόψει της συνέχειας, θεωρούμε ότι οι υγιείς δυνάμεις του Συλλόγου, με επικεφαλής τον Γιώργο Στειακάκη, πρέπει να συνεχίσουν, με όποιες δυσκολίες και όσες δυνάμεις έχουν. Επαναλαμβάνουμε, δεν μας νοιάζει σε ποια κατηγορία, πόσα θα βάλουν, πόσοι θα είναι. Τους εμπιστευόμαστε, γιατί είμαστε βέβαιοι πως ό,τι και να γίνει, θα απορρέει από την αγάπη τους για το Σύλλογο. Μια τέτοια αρχή θα συσπειρώσει, θα δώσει αισιοδοξία, θα φέρει κοντά κι άλλους. Οι απαιτήσεις μας αρχίζουν και τελειώνουν στο να υπάρχει μια στιβαρή διοίκηση την επόμενη μέρα, που δεν θα βυθίζει κάθε Ιούνιο το Σύλλογο στην αβεβαιότητα».