Παρελθόν από τη διοίκηση αλλά όχι από την ομάδα δηλώνει με γραπτή του τοποθέτηση μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ ο Γιάννη Πολεμαρχάκης. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος κάνει και επίσημα γνωστό αυτό που αποτελούσε κοινό μυστικό το τελευταίο διάστημα, ότι αποχωρεί από την θέση του και από την διοίκηση, ωστόσο επισημαίνει ότι θα παραμείνει ενεργός μέτοχος και θα ακολουθήσει όποια απόφαση ληφθεί από τους υπόλοιπους.

Στην δήλωση του ο κ. Πολεμαρχάκης αναφέρει

“Εχω ήδη ενημερώσει τους μετόχους, αλλά και  φιλάθλους της ομάδας σε μια συνάντηση που είχα πρόσφατα με εκπροσώπους των συνδέσμων, ότι δεν θα συνεχίσω στην προεδρία της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925.

Επιθυμία μου είναι να μην είμαι ούτε στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Ωστόσο, θα συμμετέχω οικονομικά στη νέα προσπάθεια που εύχομαι να γίνει, ώστε η ομάδα μας να συνεχίσει.

Οσα χρήματα αποφασίσουν οι μέτοχοι ότι πρέπει να βάλουμε, εμείς που ξεκινήσαμε δυο χρόνια αυτήν την προσπάθεια στον ΟΦΗ, θα ακολουθήσω και εγώ.

Εύχομαι στην Γ.Σ. της Δευτέρας να προκύψει μια ισχυρή διοίκηση, η οποία θα μπορέσει να οδηγήσει τον ΟΦΗ εκεί που όλοι θέλουμε.

Θα είμαι δίπλα της, σε ό,τι χρειαστεί».

Ο κ. Πολεμαρχάκης είχε εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία του να παραιτηθεί καθώς ένιωθε ότι δεν είχε την (οικονομική) στήριξη των μετόχων. Εκτός των άλλων είχε δεχθεί έντονη κριτική με σκληρές εκφράσεις από μέρος των μετόχων που τον είχε στενοχωρήσει. Μετά και από την κίνηση αυτή του πρώην προέδρου αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις καθώς μέχρι χθες δεν είχε φανεί φως στον ορίζοντα (ούτε διοικητικά ούτε οικονομικά) και η κατάσταση στον ΟΦΗ λίγες ώρες πριν από την Γενική Συνέλευση της Δευτέρας αλλά και την έναρξη της προετοιμασίας που έχει προγραμματιστεί για την ίδια μέρα δείχνει να είναι τραγική με πάρα πολλά θέματα ανοιχτά. Όπως έχουμε ήδη γράψει στην συνάντηση που έγινε την Τετάρτη προτάθηκε για την θέση του προέδρου ο Αντύπας Σηφάκης. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι υπάρχουν αρκετοί μέτοχοι που δεν φέρονται διατεθειμένοι να βάλουν άλλα χρήματα με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει βαλτώσει.

Είναι πολύ πιθανό η έναρξη της προετοιμασίας να πάρει κι άλλη αναβολή μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Αυτό θα είναι το…καλό σενάριο γιατί υπάρχει και το αρνητικό που θέλει τον Νίκο Παπαδόπουλο να αποχωρεί. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι μια εβδομάδα μετά το μήνυμα που έστειλε ο 45χρονος τεχνικός στους ανθρώπους της ομάδας για να δρομολογήσουν τις εξελίξεις και να μην χρονοτριβούν δεν έχει γίνει τίποτα επί της ουσίας πέρα από την μεταγραφή του Μάρτος.