Στο Ανοιχτό Θέατρο της πύλης Βηθλεέμ παρουσιάζει σήμερα την παράσταση με τίτλο «Στην Κρήτη ο έρωτας τοξεύει τα τραγούδια…» ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Αρτέμης. Η παράσταση αρχίζει στις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Δεν έχουμε ξεπληρώσει το χρέος μας απέναντι στον τόπο μας, ωστόσο το μουσικό μας έργο, νοηματοδοτεί την ύπαρξη και στέκεται ατόφιο, κρυστάλλινο, αιωρούμενο, περιμένοντας τους αποδέκτες του, όπως υπομονετικά περιμένουμε στην Κύπρο τη Λευτεριά μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο μουσικοσυνθέτης, ο οποίος και προσθέτει: «Θέλουμε να διαλαλήσουμε την ελληνικότητα του τόπου μας στα πέρατα της γης. Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν, τον Ιούλιο, συμμετέχουμε στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης».

Μιλώντας για την παράσταση ο Ανδρέας Αρτέμης αναφέρει ότι «ο έρωτας και η αγάπη είναι συναισθήματα που έχουν πολλές ομοιότητες, αλλά και αρκετές διαφορές μεταξύ τους. Ωστόσο, συχνά χρησιμοποιούμε και τους δυο όρους για να εκφράσουμε το ίδιο συναίσθημα. Ο λαϊκός άνθρωπος, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί τη λέξη “αγάπη” για να δηλώσει κυρίως τα ερωτικά του συναισθήματα. Αλλά το ίδιο έκαναν -και κάνουν- και άνθρωποι που είναι σε θέση να διακρίνουν τις διαφορές των δύο εννοιών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο ουρανός είναι σαν την θάλασσα! Κυρίαρχος και αδήριτος. Σε κάνει να αναζητάς συνέχεια καινούργιους δρόμους. Και πάντα οι νεράιδες θα στήνουν χορό…. Τα ταξίδια του νου και της ψυχής είναι κιτάπια που τα κρύβει ο χρόνος...εκεί κρύβεται το συναπάντημά μας για φέτος και μας ταξιδεύει... κτυπώντας μελωδικά με τύμπανα τον άνεμο».