Ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες των vouchers για τους δημοτικούς παιδικούςΑνακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες των vouchers για τους δημοτικούς παιδικούς

Του Γιάννη Ζωράκη

Μια θέση στον… ήλιο των παιδικών και βρεφικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου αναμένεται να βρουν εκατοντάδες παιδιά. Ο αρμόδιος Δημοτικός Οργανισμός Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης του Δήμου Ηρακλείου ανακοίνωσε χθες τους προσωρινούς πίνακες των ωφελούμενων γονέων, κατόχων voucher, που έχουν επιλεγεί για τις συγκεκριμένες δομές.

Με βάση τη διαδικασία, οι ενστάσεις επί των πινάκων θα πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία του Δημοτικού Οργανισμού από τη Δευτέρα 24 έως και την Τρίτη 25 Ιουλίου. Οι γονείς των επιτυχόντων και ισοβαθμούντων βρεφών και νηπίων θα πρέπει να προσκομίσουν κατ’ ιδίαν ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς τα απαραίτητα δικαιολογητικά συνοδευόμενα από την ηλεκτρονική αίτηση εκτυπωμένη σε κλειστό φάκελο, όπου απ’ έξω θα αναγράφεται το ΚΕΠΑ στο οποίο επιλέχθηκαν και το ονοματεπώνυμο του παιδιού.

Σύμφωνα με σχετικά ανακοίνωση του Οργανισμού, στη συνέχεια οι γονείς θα πρέπει από τις 25 Αυγούστου να μπουν στην ειδική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ για να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο εισόδου. Σημειώνεται ότι εφόσον δεν συμπληρωθούν τα στοιχεία του ερωτηματολογίου στην ειδική εφαρμογή, η εγγραφή δεν θεωρείται έγκυρη, οπότε τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να φοιτήσουν στους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς του Δήμου.

Οι γονείς θα πρέπει στη συνέχεια να προσέρχονται στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς από 1η Σεπτεμβρίου έως 5 Σεπτεμβρίου για τις εγγραφές βρεφών και νηπίων.

Όπως ενημερώνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης του Δήμου, Γιώργος Βουρεξάκης, ο Δήμος εξέδωσε voucher για συνολικά 607 θέσεις από τις συνολικά 650 διαθέσιμες.

«Έχουμε ακόμα κάποιες θέσεις κενές, αλλά αυτές δεν αφορούν στην υπηρεσία, αλλά στο γεγονός ότι κάποιοι γονείς κατέθεσαν αιτήσεις μόνο για συγκεκριμένες δομές, ενώ πιθανά θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από άλλες» διευκρινίζει ο κ. Βουρεξάκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, η μεγαλύτερη ζήτηση σε Παιδικούς Σταθμούς πραγματοποιήθηκε στα Δειλινά αλλά και στο ΙΒ ΚΕΠΑ, το οποίο αποτελεί μια υπερσύγχρονη και βιοκλιματική δομή του Δήμου, σε έναν χώρο που μπορεί να εξυπηρετήσει λόγω της θέσης του πολλές περιοχές, από τον Μασταμπά και το Ατσαλένιο, ώς τον δυτικό Άγιο Ιωάννη και τα νοικοκυριά που βρίσκονται ανατολικά της πλατείας Σινάνη.

Σημειώνεται ότι οι πίνακες Εγγραφών Βρεφών και Νηπίων είναι προσωρινοί και ενδέχεται να γίνουν αλλαγές μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών και των ενστάσεων.