Ανησυχητική στασιμότητα επικρατεί στον ΟΦΗ λίγες μέρες πριν από την Γενική Συνέλευση και την έναρξη της προετοιμασίας που έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Παρότι στην προχθεσινοβραδινή συνάντηση των μετόχων και μετά την τροπή που πήρε το θέμα Πάτση βγήκε το μήνυμα ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε η λύση για το οικονομικό και διοικητικό πρόβλημα να βρεθεί εκ των έσω χθες δεν υπήρξε καμία εξέλιξη με την κατάσταση να παραμένει αμετάβλητη σε όλα τα επίπεδα κι ενώ εδώ και μια εβδομάδα περίπου ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει διαμηνύσει ότι αν δεν δοθεί λύση στην αβεβαιότητα θα αποχωρήσει.

Η επόμενη μέρα στον ΟΦΗ εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Όσο δεν δρομολογούνται εξελίξεις και το τοπίο παραμένει θολό στο θέμα του προπονητή όλα είναι στον αέρα. Η έναρξη της προετοιμασίας έχει πάει πίσω μια εβδομάδα για να βρεθεί λύση αλλά ουσιαστικά από την περασμένη Παρασκευή που προέκυψε το θέμα με τον προπονητή και την δυσαρέσκεια του για την αναβλητικότητα στον προγραμματισμό δεν έχει σημειωθεί καμιά εξέλιξη. Όλο αυτό το διάστημα ο χρόνος αναλώθηκε στο θέμα της εμπλοκής Πάτση που τελικά δεν προχώρησε με συνέπεια τα πάντα να μείνουν ως είχαν και ο προγραμματισμός να κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα. Ο ΟΦΗ αυτή την στιγμή δεν έχει πρόεδρο έχει μια διοίκηση η οποία ουσιαστικά δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις, ένα προπονητή που είναι έντονα προβληματισμένος από την αθέτηση των υποσχέσεων που πήρε και να είναι με το ένα πόδι στην πόρτα της εξόδου, τους παίκτες να μην ξέρουν τι ξημερώνει η επόμενη μέρα και τον κόσμο να βιώνει ξανά το δικό του δράμα και την αγωνία για το μέλλον. Και την ίδια ώρα οι μέτοχοι εξακολουθούν να παραμένουν αδρανείς αδυνατώντας να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο.



Παρελθόν ο Πλεσίτης

Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε χθες και η παραίτηση του Βασίλη Πλεσίτη. Ο τεχνικός της ομάδας Κ-19 ανακοίνωσε την αποχώρηση του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους αλλά τα αίτια της παραίτησης είναι άλλα και έχουν σχέση με το οικονομικό. Μετά από ένα χρόνο, με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, ο έμπειρος προπονητής αποτελεί παρελθόν.

Στην δήλωση του ο Βασίλης Πλεσίτης αναφέρει: «Ύστερα από ένα χρόνο παρουσίας μου ως προπονητής της ομάδας  Κ19 του ΟΦΗ και αποχωρώντας από αυτήν για προσωπικούς λόγους, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω  τους δύο στενούς μου συνεργάτες, κ. Λευτέρη Πουπάκη και Άλκη Πλουσή  για την καθημερινή τους βοήθεια στην εύρυθμη λειτουργία της ομάδας. Ένα μεγάλο μπράβο στους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας, για αυτούς πιστεύω ακράδαντα ότι τα καλύτερα  έρχονται, αρκεί να συνεχίσουν με αμείωτο ζήλο την καθημερινή τους προσπάθεια στο γήπεδο για βελτίωση και εξέλιξη, ως ποδοσφαιριστές και ως άνθρωποι.

Θα ήθελα επίσης να ευχηθώ στην Π.Α.Ε. ΟΦΗ, γρήγορα να ανακτήσει την χαμένη της αίγλη, γιατί όχι μόνο η Κρήτη αλλά  όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη έναν δυνατό και υγιή ΟΦΗ».



Την Δευτέρα η εκδίκαση για την άδεια

Ένα ακόμα θέμα που απασχολεί τιον ΟΦΗ, η αδειοδότηση, θα κριθεί την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου που έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Οι ομάδες που δεν θα περάσουν τη διαδικασία της αδειοδότησης θα έχουν περιορισμούς στις μεταγραφές. Θα μπορούν να ενισχυθούν με Έλληνες κάτω των 23 ετών, ενώ θα επιτραπεί η απόκτηση τριών κοινοτικών κάτω των 23 ετών, αλλά και τριών ξένων, επίσης, με το συγκεκριμένο όριο ηλικίας.

Όσο για τις ανανεώσεις συμβολαίων όσες ΠΑΕ πρόλαβαν να ανανεώσουν με ποδοσφαιριστές έως 30 Ιουνίου, τότε τα νέα συμβόλαια έχουν ισχύ, όμως όσες δεν το έπραξαν και δεν θα πάρουν άδεια, τότε δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν παίκτες από τα περσινά ρόστερ.