Δραματικές είναι από χθες οι εξελίξεις στον Εργοτέλη μετά το «ναυάγιο» των επαφών του Γιώργου Βρέντζου στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος των κιτρινόμαυρων ανακοίνωσε χθες με μια μακροσκελέστατη επιστολή το τέλος των διαπραγματεύσεων που βάζει τον Εργοτέλη σε περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη.

Αυτό που φοβόντουσαν στο Μαρτινέγκο έγινε πραγματικότητα αφού η προσπάθεια για την εξεύρεση επενδυτή έπεσε στο κενό και πλέον η τύχη του Εργοτέλη κρέμεται από μια κλωστή. Ο δρόμος της Β’ Εθνικής απομακρύνεται και οι δυο λύσεις που διαφαίνονται στον ορίζοντα είναι της Γ’ Εθνικής και του τοπικού με πολλές πιθανότητες δυστυχώς να δούμε την τελευταία να επιβεβαιώνεται.

Η χθεσινή αρνητική εξέλιξη αναμένεται να κινητοποιήσει τους κιτρινόμαυρους παράγοντες που ετοιμάζουν μια άτυπη συνάντηση ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της Δευτέρας. Τα δεδομένα για τον Εργοτέλη είναι συγκεκριμένα, αφού μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του κ. Βρέντζου θεωρείται δύσκολο έως αδύνατο να βρεθεί τρόπος για να δηλώσει συμμετοχή στην Β` Εθνική. Το πώς θα κινηθεί η ομάδα και αν θα επιλέξει την Γ` Εθνική ή την λύση του τοπικού θα φανεί μέσα από τις επαφές που θα έχουν οι παράγοντες του Εργοτέλη πριν την κρίσιμη Γενική Συνέλευση.Το αδιέξοδο με τον Αιγύπτιο Σαμί

Στην χθεσινή ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Εργοτέλη άνοιξε τα χαρτιά του και αποκάλυψε την «ταυτότητα» του ξένου υποψήφιου επενδυτή ενώ μίλησε σε σκληρή γλώσσα για τον Έλληνα αφήνοντας να εννοηθεί ότι τον κορόιδεψε. «Ο Έλληνας επιχειρηματίας που εκδήλωσε ενδιαφέρον πρόσφατα δεν πληροί, όπως αποδείχτηκε τελικά από τους περαιτέρω ελέγχους, τις προϋποθέσεις για έναν καθαρό (πάνω απ´ όλα), αυτόνομο και ισχυρό Εργοτέλη. Ο Εργοτέλης, το έχω ξαναπεί, δεν πρόκειται να γίνει “καζίνο”. Δεν θα δημοσιοποιήσω το όνομα του, όπως ίσως θα έπρεπε προκειμένου να τον εκθέσω όπως του αξίζει, ήταν λάθος μου που ασχολήθηκα μαζί του» ανέφερε χαρακτηριστικά και προχώρησε στην αποκάλυψη του ονόματος του ξένου ενδιαφερόμενου.

Πρόκειται για τον Αιγύπτιο επιχειρηματία Μαχέντ Σαμί, ο οποίος είναι πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Λίρς (Β’ κατηγορία Βελγίου) και της Γουάντι Ντέλγκα (Α’ κατηγορία Αιγύπτου) τον οποίο σύστησε στον πρόεδρο του Εργοτέλη ο Έλληνας μάνατζερ Μιχάλης Ανθόπουλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Βρέντζος για τον Αιγύπτιο επιχειρηματία «πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό και επιτυχημένο επιχειρηματία, ο οποίος πραγματικά ενδιαφέρθηκε να επενδύσει στον Εργοτέλη και μάλιστα πολύ σημαντικό ποσό, όπως έχει κάνει ήδη κάνει σε 2 άλλες ομάδες. Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να προχωρήσει η συγκεκριμένη επένδυση με τρόπο που θα καλύπτει τόσο τον Εργοτέλη όσο και τον επενδυτή».

Ο κ.Βρέντζος είχε προγραμματίσει να συναντηθεί χθες με τον κ. Σαμί στο Μονακό ωστόσο ο ενδιαφερόμενος δεν μπόρεσε τελικά να ταξιδέψει λόγω εκτάκτων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Και παρότι εξέφρασε την επιθυμία να προσπαθήσει να έρθει στην Αθήνα το προσεχές σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργοτέλη «πλέον δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια. Είναι κρίμα διότι θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε και τη διάθεση και τη δυνατότητα να επενδύσει στον Εργοτέλη, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να προχωρήσει η επένδυση, επαναλαμβάνω με τρόπο που να εξασφαλίζει και τις δύο πλευρές. Το μόνο που έχω να του προσάψω, πιθανώς όμως δεν τον είχε επαρκώς ενημερώσει ο μάνατζερ, είναι ότι δεν φάνηκε να συνειδητοποιεί πλήρως τη χρονική πίεση, με συνέπεια να είναι πιο “χαλαρός” απ´ όσο μας επέτρεπε ο χρόνος».

Για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ο κ. Βρέντζος τόνισε:

Είναι πολύ κρίμα κι άδικο, όχι μόνο για την τεράστια συνολική προσπάθεια που καταβάλλαμε τους τελευταίους 18 μήνες, από την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα της Football League κι έπειτα, αλλά και για την περαιτέρω προοπτική που υπήρχε.

Θα περιμένω και εγώ και όλος ο Εργοτέλης μήπως εμφανιστεί κάτι μέχρι τότε, φοβάμαι όμως ότι πλέον μπορούμε να ελπίζουμε μόνο σε κάποιο θαύμα»

Ο κ. Βρέντζος έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα στη Γενική Συνέλευση θα υποβάλει την παραίτηση του και πιθανότατα θα προκηρυχθούν εκλογές, ενώ υποσχέθηκε ότι « θα τακτοποιήσω και τις τελευταίες εκκρεμότητες του ποδοσφαιρικού τμήματος, όπως έχω δεσμευτεί, ώστε αποχωρώντας να μην αφήσω την παραμικρή οφειλή για τον Σύλλογο. Αυτή θα είναι η τελευταία μου πράξη ως πρόεδρος του Εργοτέλη».

Απευθυνόμενος στον κόσμο ζήτησε συγγνώμη που δεν κατάφερε να βρει λύση λέγοντας «Ζητώ ΣΥΓΝΩΜΗ στον κόσμο του Εργοτέλη (αλλά και στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος για τα χρήματα που θα χάσουν, έστω κι αν οι περισσότεροι ακόμα κι έτσι πήραν πολλά έως πάρα πολλά). Προσπάθησα, έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερα. Νομίζω ότι προσέφερα αρκετά και σημαντικά πράγματα, έστω και λιγότερα απ’ όσα είχα υποσχεθεί.

Ελπίζω η αποχώρηση μου να συσπειρώσει τους διάφορους παράγοντες του Συλλόγου, εκ των οποίων μερικοί δεν με είδαν ποτέ με καλό μάτι, ώστε να σχηματιστεί σύντομα μια νέα διοίκηση η οποία θα μπορέσει να οδηγήσει τον Εργοτέλη με ασφάλεια και σταθερότητα σ’ ένα καλύτερο μέλλον. Καλούνται να αναλάβουν δράση σε μια δύσκολη στιγμή για τον Σύλλογο, λιγότερο όμως δύσκολη απ’ όταν εγώ παρέλαβα τα ηνία. Εγώ, όπως και τα υπόλοιπα 5-6 ενεργά μέλη της διοίκησης σε ΔΣ & Διοικούσα Επιτροπή, ό,τι κι αν λένε κάποιοι, έκανα το χρέος μας και με το παραπάνω. Είναι καιρός να το κάνουν κι άλλοι, είναι καιρός να φανεί ποιοι είναι πραγματικοί παράγοντες και ποιοι “τζάμπα μάγκες”.

Όσο για μένα, είναι καιρός πια ν’ ασχοληθώ με τις “πληγές” που μου δημιούργησε η ενασχόληση μου με τον Εργοτέλη… Δεν μετανιώνω όμως, ήταν ένα πολύ όμορφο, αν και πολύ δύσκολο (όσο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς), “ταξίδι” για το οποίο είμαι πολύ περήφανος.

Εις το επανιδείν…

ΥΓ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 2(+1) μοναδικούς ανθρώπους που με στήριξαν οικονομικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Όσο γι’ αυτούς που με “πούλησαν”, αυτούς που με αγνόησαν, αυτούς που δεν με βοήθησαν ενώ μπορούσαν, εύχομαι να μην βρεθούν ποτέ στην ίδια θέση μ’ εμένα…».