Δεκατρείς ηλεκτροκαρδιογράφους σε εκπροσώπους απομακρυσμένων περιφερειακών ιατρείων και κέντρων υγείας της Κρήτης προσφέρει η Περιφέρεια Κρήτης σε εκδήλωση που συνδιοργανώνει με το Σωματείο “Φιόγκος Αγάπης” στη μνήμη της αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη.

Ο ιατρικός εξοπλισμός, παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ειρηναίου, του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, της Θεανώς Βρέντζου, των εντεταλμένων περιφερειακών συμβούλων Ν. Συριγωνάκη, Κ. Φασουλάκη, της υποδιοικήτριας της 7ης ΥΠΕ και άλλων θεσμικών εκπροσώπων, παραδόθηκε στους παριστάμενους εκπροσώπους των Κέντρων Υγείας Βάμου, Κανδάνου, Ανωγείων, Σπηλίου, Μοιρών, Χάρακα, Αρκαλοχωρίου, Αγ. Βαρβάρας, Καστελίου, Βιάννου, Τζερμιάδου, Νεάπολης, Σητείας. Η Περιφέρεια Κρήτης,-όπως είπε στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης,-συνεργάζεται με τους φορείς, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια του νησιού, ώστε όλα τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά ιατρεία, οι δομές υγείας, να εξοπλιστούν με όλα τα αναγκαία μέσα για καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Παράλληλα ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά που πρέπει να υπάρχει δίδοντας συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του φιλανθρωπικού σωματείου «Φιόγκος Αγάπης» με το οποίο συνεργάστηκε η Περιφέρεια για την εκδήλωση, όπου παραδόθηκαν οι 13 ηλεκτροκαρδιογράφοι και παράλληλα τιμήθηκε η μνήμη της αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη.

Στη δωρεά των ηλεκτροκαρδιογράφων και στις δράσεις του φιλανθρωπικού σωματείου με ταυτόχρονη προβολή βίντεο, όπως και στη μνήμη της Βιργινίας Μανασάκη - Ταβερναράκη, η οποία εν ζωή είχε ιδιαίτερη ευαισθησία στα κοινωνικά θέματα και είχε αναπτύξει φιλανθρωπικό έργο, αναφέρθηκε στην ομιλία της η πρόεδρος του "Φιόγκος Αγάπης" Έφη Καλαϊτζάκη. Η πρόεδρος, παράλληλα, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξη του προς το σωματείο και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο. Επίσης ευχαριστίες εξέφρασε σε όλα τα μέλη, τους φίλους του σωματείου και όλους τους παραβρισκόμενους θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες που αγκάλιασαν την εκδήλωση. Ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη για την καλή συνεργασία στην αντιμετώπιση θεμάτων υγείας του νησιού εξέφρασε στο χαιρετισμό της η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Ελένη Γιακουμάκη, η οποία παράλληλα συνεχάρη την Περιφέρεια και το φιλανθρωπικό σωματείο για τη δωρεά των ηλεκτροκαρδιογράφων και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Εκ μέρους της οικογένειας θερμές ευχαριστίες στον περιφερειάρχη, αλλά και στο σωματείο εξέφρασε ο παριστάμενος σύζυγος της Βιργινίας Μανασάκη, Γιώργος Ταβερναράκης, ενώ παρούσα ήταν η αδελφή της, Ισμήνη Μανασάκη.