Δράσεις για τα παιδιά, αλλά και για τις μητέρες που έφθασαν στο Ηράκλειο πριν από ένα μήνα και φιλοξενούνται στο Ηράκλειο στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προγραμματίζει η δημοτική αρχή.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη είχε συνάντηση για το θέμα με την υπεύθυνη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου για το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Προσφύγων της Ύπατης Αρμοστίας, Δήμητρα Καμπέλη, με την οποία και συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι και η εξέλιξη του προγράμματος που υλοποιείται εδώ και έναν μήνα. Όπως ενημερώνει την «Π» η αντιδήμαρχος με βάση τα ως τώρα στοιχεία, φαίνεται ότι η υποδοχή των προσφύγων στο Ηράκλειο έχει εξελιχθεί πάρα πολύ ομαλά. Σύμφωνα με την κ. Καναβάκη, πέρα από το πνεύμα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους δημότες του Δήμου Ηρακλείου, υπήρξαν και πρακτικά θέματα ως προς την υποδοχή, αφού συνολικά 17 άτομα βρήκαν ήδη εργασία και απασχολούνται. Όπως ενημέρωσε η Αντιδήμαρχος και ο εξοπλισμός των σπιτιών φιλοξενίας αγοράστηκε από τοπικές επιχειρήσεις σε μια γενικότερη προσπάθεια στήριξης της τοπικής κοινωνίας και συμπόρευσης των δημοτών και επιχειρηματιών με τους πρόσφυγες.

Πέραν αυτών, το επόμενο βήμα, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση, είναι να προχωρήσουν οι ενέργειες που θα βοηθήσουν στην ένταξη και την προσαρμογή των προσφύγων, όπως δράσεις αθλητισμού και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και τις μητέρες τους.

Οι δράσεις αναμένεται να υλοποιηθούν με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου, της Αναπτυξιακής, καθώς και των εθελοντών της κοινωνικής πολιτικής.