Του άρεσε να με κρατά από το χέρι…

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναπόλησε χθες το πρόσφατο ταξίδι του στη Γαλλία, περιγράφοντας ότι στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν άρεσε να τον κρατάει από το χέρι. Ο Μακρόν «είναι ένας σούπερ τύπος. Έξυπνος, ισχυρός. Του αρέσει να μου κρατάει το χέρι» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times. «Οι άλλοι δεν αντιλαμβάνονται σε ποιο βαθμό του άρεσε να κρατάει το χέρι μου. Κι αυτό είναι καλό». «Πραγματικά. Είναι ένας καλός άνθρωπος. Είναι ένας σκληρός τύπος αλλά, ακούστε, πρέπει να είναι. Πιστεύω ότι θα είναι ένας σούπερ πρόεδρος της Γαλλίας. Όμως του αρέσει να μου κρατάει το χέρι».



Γκρίνια και κριτική από τους “53” και όχι μόνο

Με αρκετή κριτική από τους “53” πραγματοποιήθηκε τελικά η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του πρωθυπουργού που ήταν μάλλον πρόβα για την Κεντρική Επιτροπή που ξεκινά σήμερα. Την... τιμητική του και αυτή τη φορά είχε το δίδυμο Κοντονή - Μουζάλα.

Στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή χρεώνουν προσπάθεια ακύρωσης του νόμου Παρασκευόπουλου, αλλά και - πολύ χειρότερα - επιλογές αυστηροποίησης του τρομονόμου. Το δεύτερο πρόσωπο από το Υπουργικό Συμβούλιο με το οποίο υπάρχει μέτωπο είναι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Χρεώνουν λανθασμένες αποφάσεις στη διαχείριση του προσφυγικού, διοικητική ανεπάρκεια, αλλά και άρνηση να συζητήσει με τους εκπροσώπους του κόμματος. Από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τη νεολαία του κόμματος ασκήθηκε πολύ σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Κάναμε δεξιό ανασχηματισμό για να κλείσει η συμφωνία, τώρα χρειάζεται αριστερός ανασχηματισμός, για να πειστεί η κοινωνία» σχολίαζε στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ενώ άλλος δήλωνε ότι «θα πρέπει να μιλήσουμε στην κοινωνία κι όχι μόνο στις αγορές».



Πάει ο Μπόμπολας

Παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της Τηλέτυπος Α.Ε. (Mega) ο Γιώργος και ο Φώτης Μπόμπολας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση στο ΧΑ έχει ως εξής: «Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 13.7.2017 περιήλθε στο Διοικητικό Συμβούλιο η παραίτηση των μελών ΔΣ κ.κ. Γεωργίου Μπόμπολα και Φωτίου Μπόμπολα».



Κόσμος στην ΕΡΤ

Όλοι οι καλοί χωράνε σε αυτή την ΕΡΤ τελικά. Με απόφασή της η διοίκηση της ΕΡΤ ενέκρινε την εκπομπή του Θανάση Λάλα. Ειδικότερα με προφορική εισήγηση του Αρ. Μεταξά, μέλους του ΔΣ και του προέδρου του Δ.Σ., Διονύση Τσακνή, το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε την παραγωγή “τα 60 πρόσωπα του Θανάση Λάλα” διάρκειας 25 λεπτών, κόστους 43.400 ευρώ.



Ψήφο κατά συνείδηση

Διαχωρίζουν τη θέση τους… Ψήφο κατά συνείδηση θα δώσουν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη διάταξη για τα αποτεφρωτήρια που εντάσσεται στο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ. Αυτό ανέφερε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκης, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Κατσίκης ανέφερε πως η αποτέφρωση είναι μια βίαιη πράξη και πως ακόμη και αν τεθεί θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.



Πολλοί τη θυμήθηκαν

Πέρασαν κιόλας έξι μήνες από τότε που έφυγε από τη ζωή η Βιργινία Μανασάκη. Την εκλιπούσα αντιπεριφερειάρχη θυμήθηκαν πολλοί αυτές τις μέρες, ενώ η οικογένειά της τέλεσε μνημόσυνο σε στενό οικογενειακό κύκλο.



Και στην Αθήνα κατοικούν Κρητικοί

Μέσω του Facebook ξανά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επανήλθε στους… Βάσκους και για να δικαιολογηθεί έγραψε το εξής επιχείρημα: «Και στην Αθήνα κατοικούν Κρητικοί και στη Μακεδονία υπάρχουν Ηπειρώτες...».

Έγραψε μεταξύ άλλων (διατηρώ και την ορθογραφία): «Φρυαξαν τα παπαγαλάκια των μμε και τα τρολ του μοσχάτου για το αν στη Βαρκελώνη κατοικούν βάσκοι με την ανάρτηση που έκανα προχθές καυτηριάζοντας το σκεπτικό της απόφασης του εισαγγελέα περί τρομοκρατών και επίσκεψης στη βαρκελώνη. Η αγωνιώδης τους προσπάθεια να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη που αποφυλακίζει ναρκέμπορους και φυλακίζει ηριάννες, κατακτά τις πιο ψηλές κορυφές της ηλιθιότητας όταν δεν μπορούν να πιάσουν το χιούμορ της ανάρτησης. Με βάση το γνωσιακό υπόβαθρο που αποκαλύπτει η κριτική τους στην αθήνα δεν κατοικούν Κρητικοή ή στη μακεδονία δεν υπάρχουν ηπειρέτες! Τους καταλαβαίνω… ΕΧΕΙ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ, που άνθρωποι σαν εμένα, τον παππα, την αχτσιόγλου κ.λπ έγιναν υπουργοί και ο τσίπρας πρωθυπουργός, χωρίς να καταγόμαστε απο τζάκια, χωρίς να εξαρτιόμαστε απο επιχειρηματίες, χωρίς να μας προβάλλουν τα ΜΜΕ, χωρίς να χρησιμοποιούμε τις «υπηρεσίες «δημοσιογράφων.



Το απόλυτο ρουσφέτι

Έχουν ακούσει πολλά στα πολιτικά γραφεία, αλλά εκείνο που άκουσε σηκώνοντας το τηλέφωνο έμπειρο στέλεχος του Ηρακλείου ξεπερνά κάθε φαντασία!

-Ελα καλημέρα, ο… είμαι. Θέλω γρήγορα μια εξυπηρέτηση.

-Παρακαλώ αν μπορού-με.

-Ένα δωμάτιο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας να μου κλείσετε για απόψε! (Δεν σας λέω την απάντηση που δόθηκε, γιατί μας διαβάζουν και μικρά παιδιά!).



Ετοιμάζουν αναβάθμιση

Δουλεύουν εκεί στη ΔΕΠΑΝΑΛ και ας έχουν ορισμένουν κακεντρεχείς να λένε διάφορα. Ήδη μαθαίνω ότι έχουν πάρει ομόφωνες αποφάσεις στο ΔΣ για τον εκσυγχρονισμό του parking με αυτόματους πωλητές τελευταίας τεχνολογίας για την εξυπηρέτηση των πελατών, εγκατάστασης ΑΤΜ για τις συναλλαγές 24ωρη βάση στο χώρο του parking και επιπλέον αισθητική αναβάθμιση με τη φύτευση και καλλωπισμό των χώρων, όπου δύναται να φυτευτεί πράσινο και να δώσει μια πιο όμορφη διάσταση στον χώρο στάθμευσης.



Τι γίνεται εκεί στην επιτροπή;

Τι γίνεται στην επιτροπή παρακολούθησης του Πολιτιστικού Κέντρου; Υπάρχουν κάποιοι που δεν λένε να εκτελέσουν την εντολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που εκδόθηκε μετά από γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, για να παραδώσει τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής;

Υπάρχει όμως και εισαγγελική παραγγελία για να παραδώσουν τα πρακτικά αυτά. Το ωραίο είναι ότι λήφθηκε η απόφαση, να… μαγνητοφωνούνται μεν οι συνεδριάσεις με τις τοποθετήσεις των μελών , αλλά τα αρχεία αυτά, μετά την κατάρτιση του Πρακτικού, να… εξαφανίζονται, για να μην μπορεί κανένας να πληροφορείται για τα λεχθέντα σε μία ούτως ή άλλως δημόσια συνεδρίαση ενός διοικητικού οργάνου.