Τις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ της νέας περιόδου ανακοίνωσε η ΕΟΚ ωστόσο μέχρι τις 28 Ιουλίου που λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής, αρκετά πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Είναι δεδομένο πάντως ότι το κρητικό μπάσκετ δεν θα εκπροσωπηθεί στην Α2 ενώ στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής θα πάρει μέρος το «Ηράκλειο». Στον 2ο όμιλο της Γ' Εθνικής θα αγωνιστούν κανονικά ο ΟΦΗ και ο νεοφώτιστος ΑΟΚ Χανιά, ενώ σε ό,τι αφορά τον Εργοτέλη, η τελική απόφαση των παραγόντων της ομάδας για το πού θα αγωνιστεί του χρόνου, θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα. Στις γυναίκες τέλος, ο ΟΑΧ επωφελήθηκε από τις …καραμπόλες και θα αγωνιστεί στον 1ο όμιλο της Α2.

Να σημειωθεί ότι οι κληρώσεις όλων των πρωταθλημάτων θα πραγματοποιηθούν στις 21 Αυγούστου. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι από φέτος στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας επιστρέφουν οι ομάδες της Β’ Εθνικής, συνεπώς το «Ηράκλειο» θα δοκιμάσει την τύχη του και σε αυτόν τον θεσμό.



Παπαδάκης στο «Ηράκλειο»

Στην απόκτηση του Στάθη Παπαδάκη, με τη μορφή δανεισμού από το Περιστέρι προχώρησε το «Ηράκλειο», το οποίο επένδυσε στο ταλέντο του 19χρονου φόργουορντ (2.01), ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος με τη φανέλα του Ίκαρου Ν. Σμύρνης στη Γ’ Εθνική. Ο Παπαδάκης είναι μέλος των Εθνικών ομάδων παίδων και εφήβων ενώ πριν από το Περιστέρι, αγωνίστηκε σε ομάδες της Αμφίκλειας με προπονητή μεταξύ άλλων και τον πατέρα του Άρη.